Cześć
mam kilka spraw na raz w jednym poście. Pacjent x-type 2,5 benzyna 2002r. sedan
1. Jaki jest wymiar uszczelki pod korek spustowy od oleju? (pytam, bo chcę jeszcze tym autem podjechać po nią
) Mam pod ręką miedzianą ze śr. wew. 20mm ale chyba za duża co?
2. Co może być przyczyną tego, że po zaparkowaniu auta w garażu na drugi dzień jak chce się ruszyć to czuć jakby ręczny trzymał lekko. Jak już się ruszy minimalnie to idzie płynnie go pchać itd. Dziś w kanale zauważyłem, że z przodu odciska klocek na tarczy. Klocki to TRW a tarcze Rotinger nacinane i nawiercane. Nigdy ostro nie hamuje przed postojem ani nie zostawiam na ręcznym.
3. Trzęsie autem ale tylko powyżej 110 km/h. Jak jadę 90-100 to normalnie jeszcze a jak da się gazu to zaczyna trząsać buda? Półoś wymieniana na nowa rok temu na BRV. Może to ma jakieś powiązanie z tymi tarczami?
4. Możliwe, że po pół roku padł znów włącznik świateł cofania i czujników parkowania? Zatrybi raz na 10 wrzuceń wstecznego..
5. Zamek z tyłu z prawej strony otwiera kiedy mu się chce. Raz ten "dzyndzel" odskoczy i drzwi otwarte a raz trzeba ręczenie za niego pociągnąć. Inne otwierają się bez problemu z pilota.
Bardzo bym prosił o pomoc. Nawet jeżeli znasz odp na jednio pytanie to śmiało pisz.