Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)

2.0d - zawór egr?

<< < (2/3) > >>

mikeferrero:

--- Cytat: Robik w Styczeń 03, 2022, 07:54:30 am ---Chcialbym pomoc ale nie rozumiem co chciales nam przekazac. Jezeli to jest blad egr p049b to na 99% do wymiany filtr egr

https://youtu.be/9w2IlOmopvs

--- Koniec cytatu ---

no niekoniecznie , zdecydowanie wystarcza wymiana sitka EGR niskocisnieniowego a egr można wyczyscic jesli oczywiscie trzeba- sitko sie zapycha i czyszczenie nic nie daje to jest błąd zbyt niskiego cisnienia przed turbiną zapchane sitko nie pozwala na odpowiedni przeplyw  :-V Jasne,że jak wymienisz całosc na nowy EGR to bedzie OK tylko po co jak wystarczy sito. To ze zdjęcia poniżej prawie nie miało  przepływu, czyszczenie nic nie dawało i powodowało- co powyżej  . Wymiana i miodzio.

Robik:
Kto tutaj mowil o wymianie calego egr?

mikeferrero:

--- Cytat: Robik w Styczeń 09, 2022, 22:19:57 pm ---Kto tutaj mowil o wymianie calego egr?

--- Koniec cytatu ---
OK  :-K

Skull Trooper:
aktualizuje temat. Pojechałem do warsztatu, jakiś kod błędu wyskoczył, nie wiem dokładnie jaki. Skasowali i niby po temacie, ale dzisiaj na autostradzie miałem dziwną sytuację - auto nie chciało przyspieszyć powyżej 150 km/h. Nie żeby nie było mocy, raczej jakby był limiter prędkości ustawiony. Za chwilę to samo przy 140, a za chwilę przy 160 ...

Driv3rrrr:
Bo skasowanie błędu nie naprawi usterki

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej