Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
XF 3.0D V6 2011 proszę o opinie na temat silnika
rmazurek:
Silnik grupy PSA (peugeot/citroen - tak samo jak 2.7) / skrzynia ZF montowana tez w BMW i innych markach premium
Glowny objaw peknietego kolektora to tryb awaryjny przy probie gwaltownego przyspieszenia z niskich predkosci/obtotow.
Spalanie roznie - zalezy od ciezaru nogi - moj najlepszy wynik na trasie 5.5 litra ale potrafi tez i 15 spalic przy ciaglym butowaniu
Krisn23:
A która wersja według was jest „najlepsza” ? 211 240 czy 275 KM ? Jest jakaś znacząca różnica między tymi jednostkami oprócz oczywiście mocy ?
rmazurek:
211 to pojedyncza turbina, 240/270 to dwie turbiny, wydaje mi się ze mocniejszy ma tez inne wtryski.
Bierz najmocniejszy - mocy nigdy za wiele :) ja miałem ten motor zmapowany w x351 na około 340 koni i całkiem fajnie się odpuchal
nordyk:
Mam w xf ten silnik wersja 275 KM i nic się nie dzieje. W poniedziałek wymieniłem pompę wody kompletny rozrząd i pasek pompy CR przy 145tkm i wszystko wyglądało bdb. Za części zapłaciłem 1073zł - śmiech w porównaniu do innych marek. Szczerze polecam, tylko jak koledzy pisali patrz czy poprzednik ma kwitki lub rachunki z wymian oleju i co ile wymieniał. 30tkm to gwóźdź do trumny każdego silnika, nie tylko w jaguarze, ale słyszy się o Mercedesach i bmw z "total schaden"
piotriwa:
--- Cytat: ZielonyJag w Grudzień 13, 2021, 16:16:58 pm ---Mam 3.0 z 2010r i siadł mi alternator i kolektory pęknięte (kupiłem już z pękniętymi, wada ukryta)
--- Koniec cytatu ---
Dokładnie te same problemy. Dwa kolektory, alternator i nieszczelność na siatce, na zgięciu za kolektorem wylotowym. ponad 300tyś km.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej