Hej,
Ponad 2 lata temu założyłem instalację gazową i od początku powodowała ona problemy.
Najważniejszym i najbardziej utrudniającym jest wpływ emulatora na komputer i rozregulowanie pracy na układzie paliwowym. Po pewnym czasie jeżdżenia na LPG samochód na benzynie "dławi się" i gaśnie. Czasem nie jest możliwe ruszenie z miejsca, innym razem po przejechaniu kilkuset metrów zatrzymuje się na środku skrzyżowania. Za każdym po odpaleniu na zimnym modlę się, żeby silnik rozgrzał się wystarczająco szybko i przełączył na gaz. Gorsze są sytuację kiedy kończy się gaz a do stacji jest kilka kilometrów...
Ogólnie sprawa wygląda tak, że korzystanie z instalacji gazowej uniemożliwia jazdę na benzynie.
Jestem po wielokrotnych spotkaniach z mechanikiem zakładającym LPG. Ten kilka razy jasno potwierdził teorię, że to wszystko za sprawą emulatora. Jednak stracił już pomysły jak inaczej może rozwiązać problem. W związku z tym zażądałem od niego wymontowania LPG i zwrotu kosztów. Od tego momentu twardo stoi przy stanowisku "wszystko jest ok, instalacja gazowa działa poprawnie; w ramach ugody mogę wymontować instalację za niską opłatą 900zł netto"...
Z informacji, które znalazłem powrót benzyny do zbiornika zamiast użycia emulatora załatwiłby w pełni sprawę. Jednak mechanik stwierdził, że mam mu nie mówić o bzdetnych rozwiązaniach z Internetu... Powiedział jasno, że tego nie zrobi i nie zapłaci za to, żeby ktoś inny to zrobił.
Mam już dość całej sytuacji i jedynym rozwiązaniem jest złożenie pozwu do sądu.
Potrzebuję do tego ekspertyzy, która potwierdzi wpływ użytego emulatora na komputer a co za tym idzie na niepoprawne działanie układu paliwowego.
Czy jesteście w stanie polecić mi kogoś kto by wystawił taką ekspertyzę w Warszawie i okolicach?