Dział Techniczny > XJ X350, X358 (2003-2009)
Tylni kontroler audio-video aktywacja
jaguarx358-newintown:
Czy ktoś z Was wie jak dokonać aktywacji kontrolera audio/video. Samochód fabrycznie nie miał kanapy z kontrolerem, ale miał złącza - kanapa wymieniona, wszystko podłączone, ale podobno trzeba to aktywować - pytanie jak.
PeterX:
A wiązka główna podchodzi? Z tego co kiedyś szperałem w EPC to było rozróżnienie pod "rear entertainment", no ale może słabo pamiętam, a może "RE" nie oznacza koniecznie tylnego panelu.
W każdym razie na pewno można to zrobić pod SDD kodując moduł audio, w specyfikacji samochodu podając obecność owego tylnego panelu.
a1410:
Gdy 6 lat temu po zakupie auta z Kanady aktywowałem europejskie częstotliwości radia to trafiłem na opcję włączania i wyłączania tylnego kontrolera i nawet pobawiłem się tym chwilkę, tak więc poszukaj w ekranowym menu. Pamiętam, że wejście wymagało jednoczesnego wciśnięcia dwóch przycisków z rzędu poniżej ekranu, chyba jeden to przycisk wysuwania płyty, a drugi to AM/FM
PeterX:
A można wiedzieć jak "aktywowałeś" te częstotliwości?
a1410:
Po jednoczesnym naciśnięciu tych dwóch przycisków wszedłem w setup i tam w którymś kolejnym podmenu była opcja wyboru kilku regionów, kliknąłem w eur, co oznaczało Europa i tyle. Nic więcej nie trzeba było robić.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej