Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)

Pełny Serwis olejowy jaki olej 20t

<< < (4/6) > >>

Driv3rrrr:
Oleje są coraz lepsze, niestety silniki są ciaśniej spasowane, z.gorszych materiałów. Doszedł DPF przez który paliwo rozrzedza olej. Ja osobiście w swoich autach zmieniam olej co 8 tys km.

piotrrf:
Zgadzam się ze stwierdzeniem, że do silników użyte są słabsze materiały. Często słychać o pękających łańcuszkach rozrządu itp.
Jednak czy napewno są tak ciasno spasowane?
Dużo aut łyka olej i to wina luźnych pierścieni na tłokach. Kolega w Audi wymieniał na specjalny zestaw bo na fabrycznym by zbankrutował na dolewki.
Ja mam tylko jedno auto z silnikiem diesla i dopiero się uczę o nim.
Z benzynowymi jakoś łatwiej żyć 😄

brawet:
A ja uważam, że nowe auta i silniki są we wszystkim lepsze. Te gadanie jakie to nowe jest złe zupełnie nie ma sensu. Ciekawe ile by wytrzymał rozrząd w starym xj czy jakimś bmw e36 gdyby zmieniać olej co 30 czy 40 tysięcy.

JohnnyB:
Zmienolej i wleciał Millers 0w20 i filtry Mana :).

kajoj69:
koledzy zastanawia mie czemu na moim korku jest napisane 0w20 model 2020 2L 300km i teraz pytanko jaki najlepiej lać olej oczywiście Olej spełniający normę producenta STJLR. 03. 5006 bo Castrol jak jest dostępny to litr od 120 płn. zawsze wymieniałem w ASO koszt 1250pln ze względu na szybką wymianę muszę. zrobić to w zaprzyjaźnionym serwisie  ale jaki olej zamienny Castrola polecacie ?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej