Dział Techniczny > XJ X300, X305, X308 (1994-2003)
Mechanizm szyberdachu
chrystian:
Dziękuję. Tak rozebrałem i nasmarowałem. Trochę brudu było. Kupiłem smar Molykote bo taki jest zalecany. Czekam na montaż i regulację. Mam nadzieję, że nie będzie się zacinał i przeciekał. Czy ma ktoś doświadczenie z uszczelnianiem ramy szyberdachu. Wyczytałem, że jeżeli przecieka szyber w okolicach przednich narożników to oznacza, że rama straciła szczelność i trzeba ją wymienić. A czy można ją uszczelnić i czy ktoś to robił?
KrzysiekEg:
W każdym rogu szyberdachy masz przewody gumowe idące wzdłuż słupków A i C do nadkoli, odprowadzają wodę. Jeśli cieknie to albo jest nieszczelność na łączeniu, albo są zapchane i przelewa się górą ramy.
chrystian:
Dzięki.
Przewody są ok. Naprawdę jest taka informacja w dokumentacji jaguara i temat dotyczy szczelności ramy.
Pozdrawiam
Marek3111:
Panowie
Takie pytanie: naprawiłem swój szyberdach, działa z czego jestem dumny. Teraz czas na naprawę podsufitki. Tu mam pytanie: dookoła otworu szyberdachu podsufitka była ładnie przyklejona do dachu mocnym elastycznym klejem. Wie ktoś co to za klej, czego szukać, gdzie kupić?
Pozdrowionka
katar83:
Podsufitke naprawia sie przez wymiane materialu, w oryginale parcieje gabka z drugiej strony materialu, klej jest najpewniej ok, zwykly w sprayu do podsufitki wystarczy i bedzie ok. Swoja dopiero co z dwa tygodnie temu wymienilem. Troche zdjec tutaj:
https://www.jaguarforums.com/forum/xj-xj6-xjr6-x300-26/headlining-console-sunvisors-restore-256676/
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej