Dział Techniczny > XJ X300, X305, X308 (1994-2003)

Mechanizm szyberdachu

(1/4) > >>

chrystian:
Cześć.
Mam dwa uszkodzone szyberdachy. Połamane są plastiki w jednym lewy a w drugim prawy. Chciałbym z nich zrobić jeden dobry szyber, jednak nie chcę nic więcej połamać niż już jest. Czy możecie mi podpowiedzieć jak rozebrać mechanizm w szyberdachu, może jakieś zdjęcia?
Całość chciałbym wyczyścić i przesmarować. Jak to najlepiej zrobić i czym smarować?
Dziękuję bardzo.

chrystian:
Ciężki temat. Nikt tego nie robił czy wiedza na forum kosztuje?

KrzysiekEg:
Temat bardzo ciężki. Szyber demontujesz od środka. Czyli szukasz tematów o demontażu i naprawie podsufitki.
Potem poszukaj sobie tematów o naprawach szyberdachu lub o jego ustawianiu.
Składać z dwóch jak ci się uda można. U mnie pochodziło to 3 razy i znowu padło.
Wiedza na forum nie kosztuje, ale jak już były tematy w internecie, albo na forum, to wystarczy poszukać.
Jak ci samemu się nie chce, to się nie dziw, że i obcemu też nie.
Ale jak mi zapłacisz, to ja poświęcę swój czas i ci je odnajdę.

chrystian:
Dziękuję za odpowiedź.
Znalazłem informację na temat demontażu szyberdachu oraz regulacji. Jednak nie mogę znaleźć szczegółów na temat rozbierania mechanizmu. Jest tylko informacja w biuletynie na temat smarowania i regulacji. Rozumiem, że wiedza kosztuje jednak miałem nadzieję, że na forum są osoby, które stać na to aby podzielić się swoją wiedzą. przynajmniej ja tak robię. Pozdrawiam

Marek3111:
Hej,

Udalo Ci sie? Jesli nie daj znaka podpowiem co i jak.

Pozdrawiam,

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej