jarek-jerryjag mój jaguar jest na wtrysku to wiem napewno.Natomiast co do reszty Twoich pytań to niewiem jak to sprawdzić.Proszę o podpowiedz.Historia mojego Jaga jest trochę skomplikowana.A mianowicie w dowodzie rejestracyjnym ma rok 1987 co oczywiście jest nieprawdą,bo ten model był produkowany do1986.Jak rozszywrowywałem numer VIN to wyszło,że jest to rok 1982.Potrafię to dość prosto sobie wytłumaczyć.Samochód został sprowadzony 1995(mam wszystkie papiery-odprawę celną,fakturę zakupu tam) z Francji z placówki dyplomatycznej przez Panią Konsul.Przypuszczam ,że w świetle obowiązujących wtedy przepisów(brak możliwości sprowadzanie samochodów powyżej 10lat) ktoś trochę zakombinował (łatwo przerobić (2 na 7)co z tego co pamiętam w tamtych czasach było normalne(Polak -potrafi),a z racji tego,że była to Pani Konsul było pewnie jeszcze łatwiejsze.I tak wygląda historia mojego Jaga.Jest jeszcze jedna ciekawa rzecz,a mianowicie na chromowanej ramce prawych dzrzwi(pasażera) ma grawerkę w języku angielskim co w wolnym tłumaczeniu (z pomocą znajomych) oznacza dziewięć córek & stereo.Zupełnie niewiem co taki grawer może oznaczać,ale jest fajną ciekawostką.Może właścicielem był np.jakiś Arab.Pozdrawiam.