Dział Techniczny > XJ X351 (2009 - obecnie)

Kilka szczerych uwag na temat Xj x351 5.0

<< < (8/9) > >>

a1410:

--- Cytat: msiwow w Październik 17, 2021, 08:08:09 am --- Jaki rocznik? Jaka skrzynia? Jak to jest z tym sprzęgłem w skrzyni f1 bo to też już legendami obrosło.

--- Koniec cytatu ---
Rocznik 2007 a u mnie od 2014, kupiony z przebiegiem 75tys od pierwszego właściciela z którym podjechałem do serwisu gdzie mogłem sobie podejrzeć całą historię serwisową/ była bardzo krótka/, teraz ma prawie 150tys, skrzynia Duoselect, sprzęgło F1 jeszcze oryginalne. Przy zakupie komp w tym samym serwisie pokazał stan zużycia sprzęgła 65%, dzisiaj po przejechaniu kolejnych 75 tys kilometrów stan zużycia zbliża się do 80%, ale ja jeżdżę wyłącznie na manetkach i nie używam trybu automatik.
Gdyby to sprzęgło każdy traktował tak jak ja, do czego było zaprojektowane, to to sprzęgło byłoby wieczne, ale jeżdżenie tym autkiem w trybie automatu nie tylko zabiera połowę frajdy z jazdy, ale i masakruje sprzęgło, bo każde ruszenie z miejsca i każda zmiana biegu odbywa się z lekkim poślizgiem - żeby było komfortowo.
Patrząc na moje zużycie sprzęgła, to gdym ja jeździł tym autkiem od początku, to u mnie to sprzęgło zrobiłoby pół miliona.
Pozdrawiam

ZAIC:
Przepraszam za OT, ale zaciekawiła mnie możliwość sprawdzenia zużycia sprzęgła za pomocą komputera. Czy jest taka możliwość w Jaguarze? Z chęcią skorzystałbym z takiej opcji i sprawdziłbym jak wygląda to w moim aucie...

Driv3rrrr:
Przecież w Jagu jest zwykły automat....w Maserati zrobotyzowany manual

ZAIC:
Nie wiem co jest w Maserati, nie znam się. Nie wiem też, jakim cudem za pomocą komputera można sprawdzić zużycie sprzęgła...

Driv3rrrr:
Pewnie na wysprzegliku jest czujnik.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej