Dział Techniczny > XJ X351 (2009 - obecnie)
Kilka szczerych uwag na temat Xj x351 5.0
Mercek:
Nie wiem jak w Mercedesie, ale w BMW F11 jest zdecydowanie ciszej, lepiej się prowadzi i jakość materiałów jest lepsza niż w Jaguarze, który jest modelem klasę wyżej niż piątka. Dlatego tak mnie rozczarował Jaguar. Kierowałem się wrażeniami estetycznymi, bo x351 może się podobać, cały czas mi się podoba mimo pewnych niedociągnięć. Zależy czego kto oczekuje od samochodu. Dla mnie przede wszystkim musi się świetnie prowadzić, w końcu jest samochodem, na równi stawiam jakość materiałów i wykończenia. Tak z czystym sumieniem to mogę każdemu powiedzieć, Jaguar- jak najbardziej, ale przejedź się też Audi, BMW czy Mercedesem. Sam ocenisz.
a1410:
Napisałem to już na forum X350, że Jaguary są wobec BMW o model do tyłu i trzymam się tej mojej opinii, co nie zmienia postaci rzeczy, że są ładne i mają to "coś", ale dotyczy to tylko modeli do X358 włącznie, nowsze są już tylko produktami masowymi i dlatego mogą drażnić tym swoim technicznym zapóźnieniem.
A tak na marginesie Kolego Mercek, jeżeli piszesz pod Avatarem coś o pięknej kobiecie to umieść tam rzeczywiście piękną kobietę, bo ta która stoi przed ładnym Jagiem ma krzywe nogi...
Pozdrawiam
Feuerfall:
Nie rozumiem za bardzo uwag odnośnie wnętrza nowych Jagów. Nowa BM-ka - paskudne monitory wystające ponad kierownicę, samo wykonczenie i efekt wizualny jak w każdym nowym samochodzie, kompletnie nic specjalnego i widać, że to auto na masową produkcje (no chyba tylko co do serii 7 można debatować). Pozostałe serie praktycznie klony, tak jakbyś postawił jeden samochód na linii, i tu troche nadwozia, tu trochę lamp, i już mamy inną serie. XJ jak dla mnie od samego swojego początku stracił dużo na tej niby nowej bryle samochodu (jakby taki Mondeo na sterydach) ale w środku, za każdym razem jak oglądam zdjęcia wnętrz różnych jego modeli, zawsze jest dobre wrażenie. Widać jak na dłoni inne podejście do tego tematu jak u niemca. Wyciszenie? Bardzo zastanawiające jest co tu niektórzy piszą, bo w moim głupim S-Type przedliftowym jeszcze, jak zamknę wszystkie szyby to czuje sie jak w izolatce, można szeptem rozmawiać, co mnie akurat irytuje. Dlatego ciężko mi uwierzyć, że w nowszych dopakowanych tym bardziej wersjach nagle się pojawia taki problem (plus to że juz niejednokrotnie słyszałem o tej ciszy w Jaguarze czy ktoś to lubi czy nie). No i ta sprawda z cichym samochodem, to ja nie wiem - może trzeba zainwestować w elektryka albo hybrydę? Może jestem młody i to dlatego, ale jak dla mnie Jaguar który nie ryczy, to nie Jaguar, tak samo nie uznaje ich z silnikami poniżej 3 litrów.
Na koniec dodam, że gdybym mial wybierac miedzy X351 a niemcami w podobnej klasie, zawsze wybrałbym jaga ;)
a1410:
--- Cytat: Feuerfall w Wrzesień 28, 2021, 13:24:12 pm ---Na koniec dodam, że gdybym mial wybierac miedzy X351 a niemcami w podobnej klasie, zawsze wybrałbym jaga ;)
--- Koniec cytatu ---
A dlaczego nie Maserati? Piękne i ryczy tak jak lubisz :)
Feuerfall:
Mówiłem o niemcach, Maserati brzmi ciekawie, ale chyba bałbym się go kupować ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej