Cześć
Zwracam się do Was z kolejną prośbą o pomoc
W moim X308, który niedawno zakupiłem słychać dość mocno łożysko w lewym przednim kole a prawe zaczyna się odzywać. Obdzwoniłem dwa serwisy w okolicach Krakowa, które ponoć zajmują się Jaguarami ale po usłyszeniu jaki to model oraz w czym jest problem wycofali się z ewentualnej naprawy.
Tu pojawiają się cztery pytania:
1) Jesteście w stanie nakreślić mi jakie dokładnie łożyska są w przednich kołach i ew. gdzie mogę je dostać? (znalazłem dwa w internecie dwa typy łożysk, nie wiem które pasuje do mojego kota). Jest to X308 z silnikiem 3.2 z 2000 roku. Jeśli trzeba, mogę wrzucić tu VIN
2) Podobna sytuacja ma miejsce z pocącym się tylnym dyfrem (przy nim też pojawił się lekki hałas ale podejrzewam, że to przez zbyt niski poziom oleju. Wyciek pojawił się niedawno, więc może nie doszło do jakichś uszkodzeń
) Polecicie uszczelnienia jakiejś konkretnej firmy/z jakiegoś konkretnego sklepu? Nie chce dać się zwyczajnie "skroić" w warsztacie.
3) Ewentualnej wymiany łożysk w kołach byłbym w stanie dokonać sam, jednak potrzeba do tego "specjalnego narzędzia" do odkręcenia koronki przy ABS. Ma ktoś z Was może namiar na osobę/warsztat która takowy wypożycza?
4) Jeśli macie do polecenia warsztat, który robi uczciwie i w małopolsce - będę bardzo wdzięczny za kontakt
Pozdrawiam!