Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Czy warto zamontowac statuetke Jaguara na masce X-type ?

<< < (6/17) > >>

Huckleberry:
Ja tam mam tylko standardową płaską "mordkę" znaczek i jest super. Widziałem parę X-ów z odstającym kotem na masce ale nie wygląda to zbyt estetycznie według mnie. Trochę przedobrzone. Oczywiście ów gadżet na masce nowego XJ to inna sprawa.

jarek-jerryjag:
w zaleznosci od prawa  w USA nie bylo prawa  aby nie montować na masce  ozdób itp . kazdy jaguar po 1994 roku(i przed 1969 auta czterodrzwiowe) mial zamontowanego kota na masce . XJ40 jak ser!,2,3,oryginalnie nie mial kota ale prawie wszyscy wlasciciele chcieli i montowali male koty (oryginalnie wzięte z Jaguara 420)
 Maskotka Jaguar byla montowana od prawie istnienia fabryki Jaguar miala różne kształty ale zawsze zdobiła maskę(dla mnie Jaguar powinien miec na masce symbol firmy w kształcie skaczącego Jaguara

KRISS:
a teraz powiem wam tak.
W PL w pewnym salonie ( nie powiem którym ) montują nowe koty do X-type i nikt nie robi sobie z tego NIC! Jak klient chce, klient ma... Nowy z salonu!

kogutki:
a teraz powiem wam tak.

w kazdym salonie w calej zachodniej europie (powiem w ktorych) montuja nowe koty do kazdego jaguara
i nikt nie robi sobie z tego NIC bo figurki odpowiadaja przepisom i nie sa z allegro za 150 zlotych.

mozna zamontowac kotke na masce. ardena, s-designa, macciavielli. montowanie sztywnego kota
made in china nie tylko powoduje iz samochod straci wlasnosc dowodu, w razie wypadku moze to
po prostu byc grozny dla pieszego albo rowerzysta ktory sie wyslizga przez maske.

poniewaz piszemy tutaj na publicznym forum, stanowisko admina nie moze byc inne. a dyskusja o tym
co jest legalny i co nie napewno nie szkodzi.

jarek-jerryjag:
zmienic przepisy . swego czasu dawno dawno temu sprowadzano do Polski slupki na których były montowane 3 swiatlo hamulców w tylnym oknie . milicja  bo wtedy policji nie bylo lapala jednego za drugim . swiatla te były po to montowane aby bylo widać ze auta hamują przed nimi(widać przez parę aut.fabryki to adoptowały i po 1986 prawie kazda firma samochodowa to wkladala. mysle ze aktualnie policja za to nie daje mandatów . czyli przepisy sie zmieniły.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej