Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Czy warto zamontowac statuetke Jaguara na masce X-type ?

<< < (4/17) > >>

optre:
figurke mozna zawsze odkręcić albo jechać na inną stacje diagnostyczną  :-gwizd

tomz:
prawo jest dosyć niekonsekwentne w tej materii
podobnie jest z orurowaniem aut terenowych - jeśli wyjedzie od dilera z rurami to ok, a jak sam sobie zamontujesz to już nie ok  :P

natomiast nigdy nie słyszałem, żeby ktokolwiek przy rejestracji pojazdu zwracał na to uwagę  ;)
w końcu nie ma tego w dokumentach, a Ty nie musisz nikomu samochodu pokazywać  ;D

co innego tak jak pisze optre przy okresowym przeglądzie  ;)

strawinski:
Jak kot na masce to lepiej Arden obrotowy. Tym na stałe jak kogoś kropniesz na pasach to jeszcze go rozprujesz i zabijesz.
Paka pewna.
Znajomy kupił używany za 500 czy 600 stów obrotowy. Tylko ten problem, że ktoś ci go może w 2 sekundy buchnąć. A figurka ładna... i droga

artleks:

--- Cytat: widom w Czerwiec 21, 2009, 23:13:19 pm ---
--- Cytat: tomz w Czerwiec 21, 2009, 23:09:22 pm ---jest jeszcze jeden aspekt kota na masce....
wyobraźmy sobie, że trafiamy centralnie pieszego ze "średnią" prędkością....
bez kota na masce - wstaje i idzie dalej
z kotem - już nie wstaje  :-X

--- Koniec cytatu ---

to prawda. Jest to ponoć zasadniczy powód dlaczego Jaguar od kilku lat nie montuje statuetek. Więcej, słyszałem że w UE jest zakaz o ile statuetka automatycznie nie odpada w chwili uderzenia w pieszego. W serwisie Jaguara twierdzą nawet że przy rejestracji mogą być kłopoty z figurką montowaną na stałe.

--- Koniec cytatu ---
ja zamontowalem po rejestracji - do I przegladu jeszcze rok czasu  ;D

timo:

--- Cytat: widom w Czerwiec 21, 2009, 22:33:24 pm ---W salonie Jaguara  w Warszawie oferują za 2500zł ale za to demontowanego (można zdjąć w każdej chwili).
Czy ktoś może podpowiedzieć gdzie jeszcze szukać ?
A może ściągnąć z Ardena z Niemiec ?

--- Koniec cytatu ---
:-W DOKŁADNIE takiego jak montują w serwisach (z certyfikatem CE) mogę Ci załatwić za około 600-650 zł - sam mam go na swoim S-Type ( http://img13.imageshack.us/i/dsc00837z.jpg/ ) i wóczas jaguar wygląda jak JAGUAR  :-za.
Jak będziesz poważnie zainteresowany, daj znać na priv. Ja go ściągam pod marketami - pod domem kot pręży się dumnie na masce ...  :-super

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej