Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)

XE vs Giulia

<< < (2/5) > >>

Yoohas:
Po tym jak Alfa wypuściła Giulię nie rozumiem dylematu osób, które szukają niedużego sedana segmentu premium.  :P

Jest Giulia i w zasadzie dalej nic. Wszystkie inne samochody z tego segmentu wyglądają tak samo fatalnie.

Alfa jest wspaniała, cichsza od XE, lepiej wykończona. Lepiej się prowadzi.

bartek834:
Czyli że z tym XE w porównaniu do Giulii szału nie ma? Nawet cenowo, używany XE z podobnych lat widzę że szybciej stracił na wartości niż Alfa.
W takim razie pozostaje osobiście przejechać się Jaguarem i porównać.

M737:
to mocno subiektywne, jak już pisałem wyżej - kilkanascie lat jeździłem Alfami, dwie ostatnie to GT x2, Giulia nie podobała mi się
nigdy pomimo iż lubię markę AR - nie podobała z wyglądu, nie moja stylistyka
mogę też wskazać co mnie wkurzało w Giulii od dnia premiery - tragicznie wykonane kratki przedniego zderzaka, wielkie połacie
czarnego matowego plastiku w każdej jaką wtedy oglądałem u dealera, to już Fiat Tipo miał to zrobione lepiej

estetyka - sprawa indywidualna, komuś się podoba Giulia, mi się podoba XE
fakt że XE podoba mi się tylko po spełnieniu pewnych założeń konfiguracji - felga 19, szklany dach, grill high gloss a nie matowy zwykły...

jak jeździ róznica dla mnie żadna, nie bywam na torach i nie jeżdżę bokiem, zastrzeżeń nie mam takze do ciszy w XE

w Giulii wkurza mnie jeszcze jedno - wiele golasów na drogach (flotówki) jeżdżących na malutkich felgach, koła wyglądają
jak z wózka pod marketem

bartek834:
Pojawił się jeszcze trzeci rywal, mianowicie infiniti Q50. Co myślicie o nim?

filippo:
Infinity chyba znikneło juz chyba z europy, wiec nie wiem to bedzie kiedys z serwisem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej