Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

X-TYPE 2,0 D wchodzi w stan serwisowy

(1/3) > >>

Dino1313:
Witam Wszystkich,
to mój pierwszy post więc prosze wybaczyć błędy ;)
Jak w temacie czyli X-TYPE 2,0 D wchodzi w stan serwisowy ( nie reaguje na pedał gazu ) podczas dużego przyspieszenia powyżej 100km/h i ok 2.5 tys. obr/min  ( nie jest to za każdym razem ) , dodatkowo miga kontrolka świec żarowych . Check engine nie świeci się , a po podłączeniu kompa nie ma żadnych błędów . Jezeli może to być wskazówka potrafi też przy takim mocnym przyspieszeniu zakopcić z wydechu . Wstryski są po regeneracji , pompa po sprawdzeniu i wszystko jest ok. W mormalnych warunkach przyspiesza dobrze.
Jeżeli ktoś z Was ma jakiś pomysł to będę wdzięczny.

peter1801:
nie jestem pewien ale czasami trzeba kodować wtryski po regeneracji ... jak się tego nie zrobi to tak bywa

szpadel68:
Na 100% trzeba kodować...silnik będzie działał, ale na wartościach zadanych wcześniej...teoretycznie jako że sam komputer się adaptuje to nie jest w stanie określić który wtrysk jest który(?)...

Pzdr.

gonzo7:
Zacznij od tego, ze zostaw go na ok 30 min na biegu jałowym.
Sam przerabiałem temat zbyt dużej dawki paliwa po odebraniu samochodu po zrobieniu wtrysków i pompy paliwa - chodził na zimnym jak traktor. Na gaz reagował normalnie i sprężynka się nie świeciła, ale bałem się, ze poupala tłoki.
Te silniki mają samoadaptację - "fachowiec" kazał jeździć i się ułoży - co było bzdurą.
Przegrzebałem setki forów i rozwiązaniem było zostawienie odpalonego silnika na min 30 min.

Dino1313:
Dzięki za pomysły . zacznę od tych 30 min na biegu jałowym . jak nie da rezultatu to programowanie. dam znacc o efektach . Może komus jeszcze sie przyda taka wiedza . :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej