Witam!
Drodzy proszę o poradę, pomoc w sprawie poniższego:
Oddawałem zderzak przód do malowania Mojego kota, niestety przy ponownym montażu zderzaka pokazał mi się błąd systemów wspomagania parkowania, czujniki przód, tył kamera przestały działać
Sprawdziliśmy całą wiązkę która dochodzi do czujników i jest ok, nie ma przerwanych kabli, wtyczki są prawidłowo wpięte w czujniki.
Na komputerze wywala nam przez cały czas błąd że działają wszystkie 4 czujniki, po skasowaniu i odpaleniu auta wraca.
Przed zdjęciem zderzaka wszystko było i działało poprawnie, żadne kable nie zostały uszkodzone, a nie widzi żadnych czujników i przestał działać tył i kamera.
Bezpieczniki w komorze silnika i w środku auta sprawdzone wszystko ok. (chyba że odpowiada za to inny moduł, bezpieczniki w innym miejscu o proszę za info)
Jakiś pomysł gdzie i co szukać dalej ? - dodam że gdy wypinam główną kostkę do czujników lub czy jest wpięta wyskakuje ten sam błąd.
Piny w kostce głównej ok, nie są zaśniedziałe żaden z kabli nie jest przerwany przy wiązce głównej.
Pytanie też czy mamy kogoś w Wielkopolsce lub w okolicy Leszna który zna się na elektryce Jaga ? pewnie ułatwiło by szukanie z mojej strony jako laika