Dział Techniczny > XJ-S (1975-1991) oraz XJS (1991-96)
uszczelka pod głowicą - wymiana
damian2:
Witam, jak wyszło z naprawą głowicy? Poszło nowe gniazdo? Jedno czy wszystkie? Działa po 3 latach?
Jacko13:
--- Cytat: damian2 w Maj 21, 2024, 20:56:27 pm ---Witam, jak wyszło z naprawą głowicy? Poszło nowe gniazdo? Jedno czy wszystkie? Działa po 3 latach?
--- Koniec cytatu ---
Dzień dobry, naprawa się udała - oczywiście druga głowica też poszła na warsztat, samochód naprawiałem "dla siebie" więc zależało mi na zachowaniu odpowiednich standardów, do wymiany tylko to jedno gniazdo+zawór bo głowy poszły do firmy która się w tym specjalizuje i nie było potrzeby wymieniać nic więcej. Na obecną chwilę samochód sprawia mnóstwo radości z jazdy, od ukończenia prac nie zaliczyłem żadnej awarii, poza kilkoma drobiazgami na których usunięcie brakuje czasu (nie zawsze działa prędkościomierz, czasami pas automatyczny odmawia posłuszeństwa) ale to przy pracach już zrealizowanych fraszka. W razie potrzeby płyta do zdejmowania głowicy nadal do dyspozycji. Dla zainteresowanych: mój kot doczekał się filmiku link:https://www.youtube.com/watch?v=Y38udDWY4fk&t=1s
John76:
Ciekawy ten filmik, obejrzałem sobie w całości.
No i gratuluję pięknego i prawdziwego Jaguara.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej