Panowie (i Panie jak coś), oczywiście że wygłuszenie będzie. Nie pisałem z oczywistej oczywistości bo drzwi w tym przypadku to skrzynia rezonansowa tak jak w "normalnych" mniej lub bardziej, zestawach kolumn głośnikowych. Pisząc odseparowanych miałem na myśli to że w drzwi nie będę wkładał tych z sopranami (współosiowe) bo to nie w tą stronę, dlatego wynajdę jakąś porządną kopułkę co by mi "piasku na aluminium nie sypała". Następna sprawa do dystanse dedykowane właśnie z MDF-u które będę zamawiał. No i na koniec okablowanie (i tu zaskoczenie) które zostawiam oryginalne, ale koniecznie lutowane. Żadnych wsuwek i takich tam. Skupiam się teraz na samych przetwornikach bo miło mieć "mięsko" a nie "pudlaki" pospolite. Odpowiedź częstotliwości jest bardzo ważna bo 40 Hz może zabić i jest masakrycznie męcząca. Ma być to "niski" bas, ale nie w stylu tandetnie walący jak w niektórych produkcjach co to jedyne co słychać to podskakująca tablica rejestracyjna. No i tak właśnie czegoś takiego szukam i stąd moje wątpliwości i pytania. Kolejna rzecz to rozbudowanie o dodatkowy spopran drzwi tylnych, mniej więcej tam gdzie są w przednich. Tylko czy jest sens? No i co z tymi wooferami?
Pzdr.
P.S. Hifonics? A który zestaw? Powiem szczerze że nie wzbudzają mojego zaufania, chociaż jak to mówią "nie oceniaj książki po okładce"...