Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)

Mapa nawigacji

<< < (6/7) > >>

gonzo7:
Klasyka Jaguara  -  kupujesz XJ np 358 w 2009 roku za 350K i w tym samym roku kończą się mapy oraz wsparcie.
W kolejnych modelach identycznie.
Później zaskoczenie, że się słabo sprzedają nowe, że bankrutujemy, że jak kupiłeś Jaguara to szansa na odsprzedanie w rozsądnych pieniądzach prawie żadna.

stingear:
Dlatego sobie odpuściłem zabawe z fabrycznym radiem. Obecnie gra z niego muzyka i yyle w temacie. Natomiast udało mi się znaleźć dedykowane radio z androidem o bardzo przyzwoitych parametrach w stosunku do ceny i z magazynu w DE. Inne radia od chinczyka w tej cenie mają 2 lub conajwyżej 4GB i kiepski wyświetlacz o slabej rozdzielczosci. Tu mamy 1920x720px, 8GB RAM, 64GB pamięci i w miarę aktualnego androida, do którego zapewne dostaniemy aktualizację przez 1.5r okres gwarancji.
 Tu link do radia dla zainteresowanych: https://www.autoradiomitnavigation.de/jaguar-xe-x760-android-10-0-autoradio-gps-navigationsysteme-mit-8-core-8gb-64gb-10-25-android-10-0-autoradio-dvd-player-gps-navigation-fur-jaguar-xe-x760-2015-2019.html
Jak tylko odłożę kasę mam w zamiarze je kupić, a wtedy z pewnościa dam znać oraz recenzję i zdjęcia z montarzu.

Zbyszek01:
Odkopię troszkę stary temat.
Kiedyś wchodziłem na stronę map Jaguara i zapisałem się na subskrypcję a dziś dostałem drugą wiadomość. Pierwszą (pół roku temu) zignorowałem a wczoraj dostałem powtórnie.
Czy ktoś ma jakieś wiadomości o tej aktualizacji? Czy warto widać pieniądze i czy faktycznie mapy są aktualizowane a jeżeli tak to czy to coś poprawi ? Przypominam że moje radio to to małe z klawiszami po bokach, MY18

stingear:
Ja bym się na Twoim miejscu najzwyczajniej dopytał przez maila do centrali jaguara w PL. Mimo to nie wiem, czy ta navi ma informacje o korkach itp. Ja moduł CarPlay już mam, teraz tylko musze go zamontować, a że auto chwilowo w naprawie, to trochęto potrwa.

deCastelano:
To jest z jaguar.here.com? Jeśli tak to ja mam to od sierpnia. Różnica polega na tym, że ja mam ten większy ekran, ale zakładam, że sama navi działa tak samo. Mapy są aktualizowane mniej więcej raz w miesiącu, a jeśli chodzi o korki to mam w aucie moduł SIM, który ściąga dane z bazy Here. Ogólnie jest to jedna z lepszych fabrycznych nawigacji, które testowałem, ale nie ukrywam, że głównie używam carplay, bo wygodniejszy, bezprzewodowy i aktualny ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej