Witam wszystkich. Mam podobny problem jak autor tematu.
Mam XF'a z 2011 roku od grudnia 2020, wszystko było ok, ale zacząłem dostawać komunikat, że smart key battery low więc dałem kluczyk do wymiany baterii w galerii u pana który się zajmuje takimi rzeczami. Zmienił mi na baterię 3V Energizera, niestety nie poprawiło to sytuacji, a wręcz przeciwnie. Czasami się otwiera normalnie i auto widzi smart keya, a czasami nie. W momencie w którym działa nie ma żadnych ostrzeżeń o niskim poziomie baterii. W związku z tym co pisaliście w tym wątku, że może to być wina baterii mimo wszystko kupiłem nowe od Duracella, niestety sytuacja taka sama. Czasem działa czasem nie.
Nie wiem czy może mieć z tym związek fakt, że jakoś w połowie stycznia rozłączyła mi się jedna klema od akumulatora i podłączałem go na nowo. Nie wydaje mi się jednak, żeby ta sytuacja wpłynęła na działanie pilota bo nie przypominam sobie z tym kłopotów. Zaczęły się one kiedy 1szy raz pojawiło się battery low, a po wymianie jest tragedia.
Czy przyczyna może być poza pilotem, czy ewentualnie coś w nim uległo uszkodzeniu i nie styka jak należy? Proszę o pomoc co mogę zrobić w tej sytuacji.
Pozdrawiam