Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)

Zakup Jaguara XF

(1/5) > >>

Genera³ Lee:
Witam Panów.
Ostatnio sprzedałem swojego xj40, a teraz poszukuję pojemnego, wygodnego kombi i ostrzę sobie zęby na Jaguara XF Sportbrake ;)
Mam pytanie do użytkowników XF'a jaki silnik byście polecili do tego auta? 2.2d czy 3.0d? Ten drugi to silnik Citroena o ile dobrze pamiętam, a 2.2? Jakie są koszty części do tego auta? Hamulce rzeczywiscie są tak mało żywotne czy jest jakiś sposób na poprawienie fabryki i starczają wtedy na dłużej?

nordyk:
Tutaj się dowiesz, że 3.0 to padaka ale mogę powiedzieć od siebie, że to kawał mocarza. Podstawa to wymiana oleju co 10 tkm i nie jeżdżenie po miastach. Ten silnik tylko trasy - zresztą jak każdy nowy diesel. Tarcze na tył mam trw i klocki Brembo zrobione chyba z 40 tkm i nie widać zużycia. Przód miałem wpadkę x tarczami Brembo po 10 tkm zaczęły wibrować przy hamowaniu kierownica biła od ,80-120 kmh. Założyłem Ori + klocki TRW i już 20 tkm i jest naprawdę dobrze - bez wibracji. Jeśli 9 ceny chodzi jest taniej niż w Mietku E, cls.

anutemix:
Hej ja mam 2.2 i nie narzekam. Hamulce normalnie się zużywają nie zauważyłem nic szczególnego. O 3.0 nie będę się wypowiadał bo nie znam tego silnika, 2.2 to fordowska konstrukcja podobno udana. Z częściami nie ma problemów. Jak kolega wyżej napisał olej co 10k dbać o skrzynie. U mnie spalanie w granicach 6l nie za specjalnie jeżdżę eko. Jak będziesz miał pytania to co będę mógł to podpowiem. Kiedyś przed zakupem tu na forum naczytałem się jaka to  jest nieudana konstrukcja, a tak naprawdę większość powiela mity i plotki. Sam się przejedź i będziesz wiedział który wybrać. Pozdro

Genera³ Lee:
anutemix, a jakiej mocy jest ten Twój silnik? Nie brakuje mu mocy? Jak z DPF u niego, nie ma większych problemów? Jak z trwałością i awaryjnością skrzyni w tych autach?  ;)

zbychuro:
Skrzynia ZF 8 HP super olej co 60-80 tys km. 3.0D mocny, oszczędny, dynamiczny tylko olej co 8-10 tys km i nie będzie żadnych kłopotów. Ja zrobiłem ponad 200 tys bez problemu, teraz 3.0 sc 380 KM

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej