Cześć, mój pierwszy post ale zostanę na dłużej.
Model XE 2020 2.0 AWD HSE, demo odkupione od dilera, wyposażone praktycznie we wszystko co w zasadzie było. Uwielbiam ten samochód, ale jest coś co mnie maksymalnie drażni, mianowicie:
1) Brak banalnej funkcji typu "auto hold". Wiecie, mam na myśli patent, że jedziesz w korku, hamujesz, auto trzyma samo hamulec. Kurde takie bajery są obecnie praktycznie w każdym aucie nowym, a i w wielu starych. Osprzęt potrzebny do tego jest w aucie, ba jak jedzie się na tempomacie i tempomat zatrzyma auto to "trzyma" hamulec więc to kwestia tylko i wyłącznie oprogramowania.
2) Braku funkcji jazdy w korku - z tym chyba nic nie poradzimy bez grubego softu.
3) Mnóstwa innych przydatnych funkcji, do których jest osprzęt ale nie ma dopisanego softu - ale o tym może innym razem.
Ja wiem, że XE to nie XF ale no błagam, nawet nie zwróciłem uwagi przy jazdach testowych, że nie ma auto hold bo to abstrakcyjne. Moje pytanie - czy to jest, a ja nie umiem tego uruchomić, a jak nie to czy nie ma jakiegoś patentu, żeby to doprogramować?
Pozdro.