Odświeżę troszkę temat.
Okazyjnie stałem się posiadaczem, nowego, chińskiego odtwarzacza z androidem, 10,25 cala, Android 10, 8GB ramu, 64GB pamięci, podłączony dwa dni temu, testuję na chwilę obecną.
Mój kot z 2014 roku
Ze wstępnych ustaleń mogę napisać kilka plusów i minusów:
+ ładny duży, czytelny obraz
+ po uruchomieniu działa płynnie i szybko
+ W sumie plug & play
+ dużo ładniej wyglądające menu OEM + szybsze jego działanie niż w oryginale
+ AndroidAuto po kablu lub przez wi-fi
+ zachowany system audio, jeśli natomiast chcemy mieć dźwięk np. z YT Music czy Spotify trzeba w OEM przestawić na wyjście AUX (Dodane w sprzęcie oprogramowanie DSP daje możliwość regulacji audio, że jego poziom jest dość przyzwoity)
+ Android na pokładzie
+ Wszystkie funkcje oryginalne zachowane - masaże, podgrzewanie foteli, klima itp.
+ Sprawne guziki centralki
+ Wyraźniejszy obraz z fabrycznej kamery cofania
+ wejście na kartę SIM
+ dwa dodatkowe wejścia USB
- Długie odpalanie się systemu przy włączeniu zapłonu (około 25-30 sekund) Natomiast kamera odpala się po wrzuceniu biegu wstecznego mimo, że system się jeszcze ładuje
- Brak chromowanego brzegu ramki jak w oryginalne, cała jest czarna
- Ramka mimo, że źle nie wygląda przy instalacji trzeba uważać żeby nie połamać zapięć
- Na razie przy ustawieniu języka PL nie zapisuje się on na stałe, ale może ja coś źle robię
- Nie mam wszystkich czujników parkowania, wyczytałem że gdzieś jest opcja którą trzeba włączyć i powinno to działać
- Dołączona antena GPS ssie, z tego co wiem to są dwa podłączenia anteny w fabrycznym sprzęcie i wyczytałem że wystarczy przepiąć wtyki fakra i gps w radiu będzie korzystał z anteny oem
- Brak możliwości konfigurowania "kafelek" na panelu głównym, to jeszcze badam
- System nie pamięta ostatino używanej aplikacji, po wyłączeniu/włączeniu samochodu. Może to również kwestia ustawień systemowych
- Szybko utytłający się ekran od paluszków, ale rozwiązaniem tego będzie folia ochronna 3M do takich właśnie wyświetlaczy, przy okazji niwelująca odblaski
Niestety miałem mało czasu na ustawiania, sprawdzenia wszystkiego, więc po obszerniejszych testach dam znać i wrzucę kilka fotek jeśli ktoś będzie zainteresowany.
Jak macie jakieś pytania, śmiało, podpowiem, sprawdzę.