Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)

Brak prądu.Zabl.skrzynia biegów.Dźwignia w podłodze.Jak wciągnąć na lawetę?

(1/4) > >>

piotriwa:
 Witam. Przeszukałem internety, ale oprócz reklam i bzdetów, ciężko już czegoś się dowiedzieć. Opcja szukaj niczego nie znalazła.
Spadł pasek klinowy, może się zerwał, nie ważne. Nie ma prądu. JAGUAR XF 3.0 2011, stoi na drodze. Przyjeżdża laweta i nie może go ruszyć wciągarka. Gdy auto zgasło, wszystko się pozamykało, włącznie z windą do zmiany biegów. Moje pytanie:
Jak zmienić beż prądu, bądź na dodatkowym zasilaniu z kabli pozycję skrzyni ma N ?
Bardzo proszę o jakąś radę. Może merytoryczna odpowiedź?
PS.
    Znaleziona instrukcja na YT , może komuś pomoże. :
https://www.youtube.com/watch?v=V62-MWkY7eU&feature=share&fbclid=IwAR3PHbLoQzOJMqecLPcxnru-Bm04q8AVISLqvrEpZEGU7T0tkYBLMWSLQUA

Moje auto już na lawecie. Taka mała dygresja. Gdzie czasy, jak na posty odpowiadali ludzie, którzy mają pojęcie, a nie tylko malkontenci? Wybaczcie, nikogo nie chcę urazić. Przeglądałem kilkadziesiąt postów i nic z tego nie wynika. Nie wiesz, nie pisz. Pozdrawiam.

piorek:
Ja bym zapytał, dlaczego ludzie najpierw nie myślą i nie czytają instrukcji i o wszystko pytają na forum?
Gdzie te fora na których rozwiązywało się konkretne problemy techniczne a nie rozmawiało o pierdołach...

milet:
Na marginesie: dobra pomoc drogowa ma wszystkie modele samochodów przećwiczone i wie, jak sobie poradzić w takiej sytuacji.

cyberda:

--- Cytat: piorek w Sierpień 08, 2020, 11:06:21 am ---Ja bym zapytał, dlaczego ludzie najpierw nie myślą i nie czytają instrukcji i o wszystko pytają na forum?
Gdzie te fora na których rozwiązywało się konkretne problemy techniczne a nie rozmawiało o pierdołach...

--- Koniec cytatu ---

Fajnie się gada takie pierdoły siedząc w fotelu przy kompie bo inaczej to wygląda jak siada ci auto na środku drogi ...
Ciekawe że doradzić nie potrafiłeś, a całą instrukcje masz w małym paluszku ale pierdoły pisać to potrafisz - oj jakie to typowo buracko-polskie.
Ktoś pisze post bo potrzebuje pomocy, a nie durnych uwag.

milet:
> bo inaczej to wygląda jak siada ci auto na środku drogi ...

I co, ktoś na środku drogi wyciąga telefon, pisze post na forum, a potem czeka na odpowiedź??? A instrukcję można wozić w schowku - ja tak robię, przydała się przy kilku okazjach.

Na marginesie, OP pisze:

> Przeszukałem internety, ale oprócz reklam i bzdetów, ciężko już czegoś się dowiedzieć.

A wystarczy wpisać w Google: "jaguar xf "unlock" gearbox", druga pozycja ma nawet zdjęcia.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej