Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Nie działa ogrzewanie przedniej szyby

<< < (2/3) > >>

luko_j:
Mi działa szyba po wciśniu Def.. oryginalnie nie miał grzanej. Mechanik przy wymianie założył grzaną i już. Sztukaterii pod maską nie widzę, za navi też nie.

Ikar1964:
Witam kolegów.
Swojego czasu miałem taką samą sytuację: tzn przewody do grzania, szybę jak należy, uzupełniłem skrzynkę o rzeczone przekaźniki i nic.
Grzania jak nie było tak nie było.
Aż wreszcie ktoś podpowiedział mi gdzie jest problem.
Tym problemem jest przycisk, którym włącza się grzanie.
Są dwa typy sterowania nawiewem i grzaniem szyb: jeden taki (jak w tej aukcji : https://allegro.pl/oferta/panel-sterowania-nawiewu-klimy-jaguar-x-type-lift-8435166826) z dwoma przyciskami DEF i REAR albo taki (jak w tej aukcji : https://allegro.pl/oferta/jaguar-x-type-05r-radio-panel-sterowania-8757994261) z TRZEMA przyciskami DEF, F i R.
Kupiłem sam panel z właśnie z trzema przyciskami, wymieniłem go i kłopot się skończył a ja ciesze się od lat grzaną przednią szybą.

Zbyszek__:
O super dzięki za podpowiedź. A były tam już kable żeby podłączyć je pod ten przycisk F czy trzeba było coś jeszcze przerabiać i ciągnąć kable gdzieś dalej? Samemu udało Ci się to zrobić czy konieczny był jakiś autoelektryk? Dałbyś radę pokrótce opisać tą przeróbkę odnośnie podłączenia przycisku F? Zamówiłem właśnie ten panel.

Ikar1964:
Czołem.
Odpowiadam na pytania:
1.Wpinasz się wtyczką w panel i po temacie. Nic nie przerabiałem, żadnych kabli dodatkowych, żadnych przeróbek.
2. Żaden z mnie mechanik, po prostu pooglądałem tu i tam (you tube) jak się teaki panel wymienia i tyle. Dasz radę naprawdę.
3. Nic nie musisz przerabiać.
Wymień  panel , podłącz, skręć i daj znać czy działa (jak masz przekaźniki wszystkie).
Powinno działać.
Powodzenia 

Zbyszek__:
Dzięki wielkie za wskazówki. Przekaźniki mam, panel dotarł, także będę działał z podłączeniem. Dam znać czy się uda. Dzięki wielkie za podpowiedzi!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej