Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)

kontrolka DSC i czujniki parkowania.

<< < (2/3) > >>

TomekLew:
"Przy odpalaniu auta, na ekranie powinien wyświetlić się komunikat o niedzialającym systemie parkowania"

czytałem o tym i nie ma takiego i żadnego innego komunikatu, jest możliwość że błąd czujników "wycięty" programowo?

bibor80:
Nie mam pojęcia.  Ale ten komunikat pojawia się dość krótko i łatwo to przeoczyć.  Bez kompa będzie trudno stwierdzić czy to faktycznie wina czujnika czy być może modułu lub instalacji.

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

TomekLew:
Dziękuję za Twoje podpowiedzi ale info o błędzie na 100% nie ma, stąd moje rozmyślania, w jagu jestem nowy ale bez problemu ogarniałem alfy wraz z alfadiag, vagi i dużo innych marek na landroverze kończąc, o mogę polecić fajny sprzęt http://www.diagnostic-world.com/pages/jaguar_code_readers__diagnostic_scan_reset_amp_tools_189118.cfm do przydomowego warsztatu jak znalazł, a cena 5 stówek bardzo ok.
Nie reklamuję bo sprzedaje, ale jestem użytkownikiem od długiego czasu i jestem bardzo zadowolony.

Adt81:
Czujniki bardzo łatwo sprawdzić czy cykają - zapłon, wrzuć wsteczny i przykładaj ucho do każdego z czujników. Powinno być słychać cykanie i jeśli nie działa chociażby jeden to cały system jest wyłączony. Jeśli nie odzywa się ani jeden to albo bezpieczniki albo centralka do sprawdzenia - nie wiem gdzie jest umieszczona w XE ale zapewne gdzieś z tyłu.

M737:
jeśli świeci się kontrola trakcji to jakiś błąd jest, podłączyłeś cokolwiek żeby sprawdzić jaki?
uwalone może być nic lub bardzo dużo (ostatnio ktoś wymieniał elektronikę za 12kzł bo sobie ledy powsadzał w tylne lampy...)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej