Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)

kontrolka DSC i czujniki parkowania.

(1/3) > >>

TomekLew:
Witam serdecznie wszystkich urzytkowników forum, zastanawiam się nad zakupem pierwszego jaguara i padło na Xe, w oglądanym aucie martwią mnie 2 sprawy, ciągle świecąca kontrolka DSC a także nie działające czujniki parkowania albo ich brak, fizycznie są ale przy wrzuceniu wstecznego nic się nie dzieje.
Auto bardzo zadbane, czarne z jasną skórą 2016r(takie jakie szukałem) 1 właściciel z pełną historią serwisową, 100k przebiegu.
Podpowiecie coś panowie?
Dzięki i pozdrawiam.

M737:
może to być drobiazg o może być naprawa za wiele tysięcy zł...
podłączenie się pod komputer i to najlepiej nie jakikolwiek do odczytu błedów tylko JLR tak aby odczyt był precyzyjny

bibor80:
Jeśli chodzi o czujniki , to wystarczy , że jeden nie będzie działał i cały system jest odłączony.

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

TomekLew:
dziękuję za odpowiedzi, dsc zaświecił po przejechanych 20-30km i już tak zostało, dziwią mnie te czujniki parkowania bo jakby był jakiś błąd to info powinno wywalić a tu nic jakby nie istniały. Nie mam na dzień dzisiejszy możliwości odstawić auta do serwisu, muszę się zastanowić do wtorku, albo biorę albo nie, inaczej jakaś firma bierze to z automatu do swojej floty. Tak przynajmniej powiedział koleś z komisu i jak widzę w d...ie ma sprzedaż tego samochodu, czyli albo biorę albo nie.

bibor80:
Info wywali jak podłączysz kompa. Na desce nie pokaże żadnego błędu. 
U mnie jeden czujnik był walnięty i cały system nie działał, ale obraz z kamery był.
Przy odpalaniu auta, na ekranie powinien wyświetlić się komunikat o niedzialającym systemie parkowania.

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej