Dział Techniczny > XJ X351 (2009 - obecnie)
Porady dla nowego posiadacza auta
enzo89:
Dziękuję za odpowiedzi.
Jak high Beam Assist działa w terenie zabudowanym?
Jak masz u siebie ustawione HBA?
Kiedy aktywuje się 2 stage unlocking?
Czy w Twoim aucie są elektryczne wycieraczki i składane lusterka?
rmazurek:
Ogolnie HBA jaguara dziala slabo - nie reaguje odpowiednio szybko - czesto sie zdaza ze mimo ze widac wyraznie swiatla pojazdu nadjerzdzajacego system nie reaguje wiec reagujesz sam - w tym czasie jednak system zareagowal wiec wychodzi na to ze "mrugasz" dlugimi...
Dziala za to w miare ok jesli wykryje pojazd jadacy przed Toba...
W terenie zabudowanym - jesli sa latarnie i jest wszystko dobrze oswietlone to swiatla drogowe sie nie aktywuja - gorzej gdy teren zabudownay jest slabo oswietlony - wtedy niestety trzeba wylaczac recznie.
Przyznam ze nie pamietam zeby bylo ustawienie czulosci HBA w moim - musialbym sprawdzic...
2 stage unlocking - dziala po podwojnym nacisnieciu przycisku otwarcia - jedna nacisniecie otwiera tylko dzwi kierowcy, drugie otwiera reszte dzwi.
Jesli chodzi o blokowanie drzwi - jedna nacisniecie "zasuwa" wszystkei drzwi, podwojne nacisniecie spowoduje ze jesli ktos jest w aucie to nie da rady drzwqi od srodka otworzyc.
Tak mam te obydwie opcje (rozumie ze chodzi CI o "rain sensing wipers"
enzo89:
Powiedz mi gdzie znajduje się magiczny przycisk do składania lusterek. Nie potrafię tego znaleźć. Mam wersje portfolio.
Jeśli chodzi o wycieraczki to mam na myśli opcje która sprawia że prędkość ich działania dostosowuje się do opadów deszczu. Też nie mogę tego zlokalizować.
rmazurek:
lusterka sklada sie wciskajac przyciski do regulacji lusterek na drzwiach kierowcy jednoczesnie.
Czulosc wycieraczek ustawiasz wlacznikiem kierunkowskazow - obrotowa ekcja wlacznika - dziala podobnie jak od wlacznika swiatel po drugiej stronie.
enzo89:
Lusterka coś mi nie chciały ruszyć. Ale po kilku próbach złożyły się i już chodzą.
Nie mamy systemu auto dla wycieraczek, gdzie częstotliwość zmienia się automatycznie?
No i jeszcze ostatnie ten system asl jak się obsługuje i do czego służy?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej