Dział Techniczny > XJ X351 (2009 - obecnie)
Porady dla nowego posiadacza auta
ZAIC:
Tak, 4.2 kompresor. Wyczytałem kiedyś, że w każdym XF-ie stan oleju sprawdza się w menu na wyświetlaczu. Pól godziny tego szukałem i się poddałem, a tu pod maską jak byk haha
Majsterwood:
W X351 5,0 także stan oleju sprawdzamy z na wyświetlaczu w opcjach serwis stan oleju. Ja mam także XK8 z V8 o poj. 4,2 l i tam jest klasycznie pod maska bagnet.
enzo89:
Kolego masz już swoje auto? Wymieniłeś olej?
enzo89:
Proszę o pomoc co oznaczają poszczególne funkcje:
Blind Spot Monitor - rozumiem, że to czujniki martwego pola
w lusterkach? Przy odpaleniu silnika i zmniejszeniu prędkości w lusterkach świecą się pomarańczowe kropki.
High Beam Assist - z tego co rozumiem to asystent świateł drogowych czyli w trybie auto światła będą automatycznie przełączały się między drogowymi a mijania? Jak to działa w terenie zabudowanym?
Do czego służą poniższe opcje?
Reverse dip mirror
Drive-away locking
2 stage unlocking
Torchlight effect
HBA sensitivity
Proszę jeszcze o podpowiedź czy w aucie są automatycznie składane lusterka i automatyczne wycieraczki?
Czy można ustawić żeby ledy na dole lampy świeciły tylko w kolorze białym a część gdzie zaczyna się pomarańczowy kolor została wyłączona?
rmazurek:
Reverse dip mirror - lusterko/lusterka boczne opuszczaja sie przy przelaczeniu skrzyni na R - podczas cofania podniosa sie gdy uzyskasz odpowiednia predkosc.
Drive-away locking - zamki zarygluja sie po osiagnieciu okreslonej predkosc.
2 stage unlocking - stage 2 to jest zaryglowanie przy ktorym nie da sie auta "odryglowac" z zewnatrz i wewnatrz.
Torchlight effect - ustawienie wyswietlacza zegarow - miejsce w ktorym wskazuje wskazowka predkosciomierza i obrotomierza bedzie normalnie podswietlone - reszta bedzie delikatnie przygaszona.
HBA sensitivity - czulosc systemu HBA - HIgh Beam assist.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej