Dział Techniczny > XJ X350, X358 (2003-2009)

Po badaniu amortyzatorów - zdjęcie - wyniki. Wszystkie do wymiany?

(1/2) > >>

nowyzielony:
Witajcie ponownie, projekt XJ Nigdy niekończąca się opowieść ciąg dalszy. Tym razem kwestia amortyzatorów. Jeżdzę od miesiąca głównie miasto i niby jest ok, ale na badaniu wyszło coś takiego. Czy naprawdę wszystkie 4 powinny być wymienione?   :-boks :-boks

Boodzio2:
A sprawdzane były na zgaszonym aucie. Bo widzę inaczej elektronika będzie korygować.

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

nowyzielony:
Cholera, kto wie czy wyłaczył silnik. W takim razie zrobię jeszcze raz teraz na pewno z wyłączonym. Zakładając jednak że był wyłączony, to przecież z takim wynikiem nie dałoby się jeździć - czy się myle?

nowyzielony:
Dodam że auto stoi równo, nie opada nawet po wielu dniach, kompresor niesłyszalny. Teoretycznie na co mam 90% pewności auto ma 130tys km, zakładam jednak że nikt wcześniej ich nie wymieniał, a ich żywotność kończy się przy około 150tys.

nowyzielony:
Czy są jakieś charakterystyczne objawy niesprawnych/niewydajnych amortyzatorów oprócz opadania etc.?

A jezeli chodzi w końcu o wymianę, to oczywiście wymieniać parami. Widziałem firmę, które sprzedaje zapewne regenerowane po 1200zl z 2 letnią gwarancją lub w Gdańsku z roczną gwarancją. Pytanie które wybrać, bo zakładam że kupowanie używanych to loteria i strata pieniędzy.

Zakładam że niestety nie obejdzie się bez wymiany, ale z tego co czytam to mimo wymiany ludzie czasami nadal mają problemy. Czy macie sprawdzone miejsca, w których robiliście tą usługę?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej