Dział Techniczny > XJ X350, X358 (2003-2009)
Katalizator do XJR
ZAIC:
Moje auto jest z 2008 roku i profesjonalna firma zajmująca się układami wydechowymi zapewniała mnie, że 200 cpsi spełni wszystkie potrzebne normy. Jeśli chcesz euro 4 to bez problemu dobierzesz taki katalizator. Ja kierowałem się przy doborze zarówno normami emisji spalin jak i przepustowością (przekładającą się na moc).
Tomo:
Hejka, ponownie mam mały problem z katalizatorem...
Tak ja widać po wątku, wymieniłem puste puszki po oryginałach na Magnaflow 59976 ok rok temu.
Przez ten czas było w porządku, ale później padła mi szerokopasmowa sonda lambda (P1647 - według tego co znalazłem po stronie lewej, przed katem).
Dla spokoju wymieniłem obie i cacy, koniec z żółtym blatem przed oczami :D
Niestety niedługo potem wywaliło mi kod na sondę za katem (też lewa strona). Zatem znowu kupiłem dwie i wczoraj wymieniłem.
Jak się okazało, elektrycznie obie sondy wydaję się byc spoko, tylko ta po lewej została zmasakrowana i zapchana przez kata, który wyleciał z puszki w rurę...
Problem jest taki, że w Polszy nie widzę już tego Magnaflow 59976 dostępnego.
Zastanawiam czy to że wyleciał w rurę może wynikać z problemu z sondą który miałem (leciała bogata mieszanka i dopalała się w kacie), a może wada fabryczna lub coś innego? Powinienem się przygotować na potencjalnie inną powiązaną usterkę?
No i przede wszystkim nie wiem co teraz z tym zrobić... Zakupić jakiś inny kat i wymienić oba? A może jest jakiś zamiennik dla tego magnaflow, który mogę wstawić z jednej strony bez obaw (teoretycznie coś o takich samych parametrach powinno podejść).
a1410:
--- Cytat: Adt81 w Marzec 03, 2020, 12:55:12 pm ---Podejrzewam, że w XJR jest taka sama średnica wydechu jak w S-Type R czyli 2,25" więc Magnaflow 59975 - są dostępne u nas za około 550zł/ sztuka. Kwestia tylko wspawania w odpowiednie miejsca sond - w USA są te katy dosyć popularne i montują je w celu podniesienia mocy (ma to oczywiście sens razem z modyfikacją tłumików końcowych i dolotu)
--- Koniec cytatu ---
XJR jest autem z kompresorem, więc zabawa z wydechem w celu podniesienia mocy jest jakimś żartem. Dużo prościej i o wiele skuteczniej jest zmienić jedno z kółek na napędzie kompresora i 40-50 koników mamy do dyspozycji z marszu.
A co do zamienników katalizatorów to najważniejsze jest dobrać je do średnicy rur więc rada mechanika, żeby szukać takich o średnicy 60mm, jest jak najbardziej trafna.
Adt81:
W przypadku wolnossącego zmiana wydechu i katów nie daje poprawy osiągów a nawet je pogorszy natomiast w przypadku doładowanego silnika czy to kompresorem czy turbo spowodowanie, że silnik będzie lepiej "oddychał" zawsze jest moim zdaniem in plus - oczywiście nie są to jakieś znaczące przyrosty ale zawsze. Fabryczny dolot i wydech w STR i XJR znacząco "kastrują" te silniki.
a1410:
--- Cytat: Adt81 w Lipiec 20, 2021, 19:51:17 pm ---W przypadku wolnossącego zmiana wydechu i katów nie daje poprawy osiągów a nawet je pogorszy
--- Koniec cytatu ---
Hmm, to mój M70 w BMW E31 musi być jakimś wyjątkiem, bo gdy wyciąłem w nim katy i lekko zmodernizowałem wydech to zrobił się odczuwalnie żywszy i mocniejszy.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej