Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Wskazówka temperatury silnika nie rusza się wcale.

(1/3) > >>

MareS:
Witam wszystkich użytkownik  jcpf-animated :)
Mam pierwsze pytanie dotyczące nieruszającej się wskazówki temperatury silnika. Mimo rozgrzania silnika wskazówka nie porusza się wcale. Na co zwrócić uwagę, co się zepsuło ? Z góry dziękuję za odpowiedz.

Wolfpackteam.poland@gmail:
U mnie podobnie, wskazówka czasem nie wychyla się w ogóle, czasem dojdzie niemal do połowy by po jakimś czasie opasc na zero. Nigdy nie przekracza połowy. Nawiewy/klima grzeje, a komputer po podłączeniu wskazuję poprawne temperatury.
Termostat ponoć wymieniany, przy najmniej tak twierdzi człowiek, od którego kilka dni temu kupiłem iXa. 2.2 diesel 2006.

MareS:
U mnie nic, leży cały czas. Po za tym wszystko OK, nie ma żadnych niepokojących objawów.
Silnik w trasie się nagrzewa bo z kratek po ustawieniu temperatury na maxa bije gorące powietrze.

szpadel68:
Może "ten typ tak ma". W trasie łapie dość szybko temp ale w mieście bywa różnie, czasem łapnie temp w granicach połowy skali ale to trzeba się najeździć. Sądzę że to w miarę normalne choć "leżąca" wskazówka przez dłuższy czas może niepokoić.

Pzdr.

luko_j:
Tematów o tym dziesiątki.. Wymień termostaty i już.. choć w sumie to nie wiem jakie masz auto..

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej