Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
Tylna półka z głośnikami
phoenix0000:
Witam serdecznie drogich forumowiczów, zakupiłem tylna półkę z głośnikami B&W i dziś zamontowałem ją w aucie. W słupku była poprowadzona odpowiednia instalacja i w zasadzie wszystko odbyło się plug n play. Niestety gdy włączyłem audio głośniki nadal nie grają. Teraz moje pytanie bo podejrzewam że to kwestia pewnie jakiegoś bezpiecznika i pytanie teraz którego a jeśli nie to co muszę zrobić aby głośniki zagrały. Pozdrawiam i proszę o pomoc!
Amper:
Nie napisałeś, czy masz przed czy polifta?
Może dziwne pytanie zadam, ale czy drugi koniec instalacji masz podłączony?
phoenix0000:
Mam przed lifta. Nie bardzo rozumiem wątku z końcem instalacji gdzie ewentualnie go szukać? Gdzie powinien być wpięty??
Amper:
Może ja czegoś nie zrozumiałem? Napisałeś "W słupku była poprowadzona odpowiednia instalacja i w zasadzie wszystko odbyło się plug n play." Zrozumiałem, że skorzystałeś z czegoś co już tam było w słupku, co nie było wcześniej wykorzystywane przy zwykłym audio. Wykorzystałeś jakiś kabel, który przedtem gdzieś leżał niewykorzystany? Jeżeli tak, to może drugi jego koniec nie jest podłączony do wzmacniacza? :) Źle zrozumiałem?
P.S.
Z przedliftem to niewiele pomogę. W polifcie znalazłem info o bezpieczniku wzmacniacza systemu audio. Jest w bagażniku F4 40 A Pomarańczowy. Może w przedlifcie jest podobnie?
phoenix0000:
Dobrze zrozumiałeś, nawet bardzo, jutro popatrzę przy wzmacniaczu czy przypadkiem nie ma jakiegoś wolnego kabla. Bo skoro w słupku była odpowiednia kostka do głośników to gdzieś musi być jej drugi koniec. Kwestia teraz tego gdzie czy przy wzmacniaczu czy gdzie indziej....
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej