Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
Jakie opony letnie dla komfortu jazdy?
Amper:
Też przymierzam się do zakupu letnich, bo kiedy najkorzystniej kupić letnie opony jak nie w zimie. Rozważałem wzmacniane, asymetryczne Dunlopy, Pirelli lub Goodyear'y.
Gdzie kupujecie opony? Macie jakieś doświadczenia z innymi sklepami, poza oponeo.pl i sklepopon.pl?
Amper:
--- Cytat: kingmidas w Styczeń 17, 2020, 16:52:07 pm ---Drodzy,
czy możecie polecić dobre opony na lato do XF 3.0V6? Mam teraz Dunlop Sport Maxxx ale wg mnie są twarde - zdecydowanie chciałbym bardziej miękkie / lepiej absorbujące nierówności.
Artur
--- Koniec cytatu ---
Arturze, przede wszystkim powinieneś napisać na jakim rozmiarze opon jeździsz, to ważne. Im mniejszy profil tym jest bardziej twardo.
milet:
--- Cytat: Amper w Styczeń 18, 2020, 22:53:04 pm ---Też przymierzam się do zakupu letnich, bo kiedy najkorzystniej kupić letnie opony jak nie w zimie. Rozważałem wzmacniane, asymetryczne Dunlopy, Pirelli lub Goodyear'y.
Gdzie kupujecie opony? Macie jakieś doświadczenia z innymi sklepami, poza oponeo.pl i sklepopon.pl?
--- Koniec cytatu ---
Jak kupuję w warsztacie, gdzie opony wymieniam i sezonuję - ceny porównywalne z internetowymi, a mniej zachodu. Ale przyznaję, że jestem skrajnie leniwy ;-)
Obecnie na lato Goodyear Assymetric, bez porównanie lepsze od Dunlopów.
kingmidas:
W ślad za sugestią podaję - opony 18 cali 245/45/18, w tej chwili Dunlop Sport Maxxx - są wg mnie za twarde.
Fargo:
Witam,
Polecam opony Michelin Pilot Sport 4. Wg mnie warte swojej ceny, gdyż są bardzo trwałe i mają bardzo dobrą przyczepność - zwłaszcza na zakrętach. U mnie rozmiar 245/40/19. Pozdrawiam
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej