Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Pompa abs

<< < (2/3) > >>

slawek:
Wyciek płynu nie powinien spowodować uszkodzenia pompy hamulcowej ani pompy ABS. Pęknięcia przewodów hamulcowych podczas jazdy, które też skutkują wyciekiem płynu, powodują tylko zapowietrzenie układu.
U ciebie też powinien być tylko zapowietrzony układ.
Może jednak pomyślisz o wizycie u  innego mechanika.

gonzo7:

--- Cytat: nocnymarek w Styczeń 16, 2020, 09:43:18 am ---Hamulce niestety sam uszkodziłem bo postanowiłem wymienić zaciski na własną rękę i wylał mi się płyn hamulcowy po mimo, że zacisnąłem wężyk. Jak się okazało przy zapaleniu auta i sprawdzeniu samochodu z małą ilością płyny przestały działać zaciski.

--- Koniec cytatu ---

Błąd nr 1. Nigdy nie wolno zaciskać wężyków. Nagniatając je powstają pęknięcia i pytanie kiedy strzelą na drodze.
Odkręcając wężyk trzeba go po prostu zatkać gumowym kołkiem w kształcie stożka. Jeśli nawet coś będzie kapać to nie na tyle by doszło do zapowietrzenia.
Błąd nr 2. Po wymianie 1 zacisku dolewasz płynu i odpowietrzasz a następnie robisz następny zacisk. Odpalenie silnika spowodowało zapowietrzenie układu już na amen.

Resztę tak jak pisze kolega Sławek - obie powinny być sprawne, a mechanik nie ma pojęcia o tym co robi.
http://jaguarclubpoland.net/forum/index.php/topic,40710.msg310605.html#msg310605

nocnymarek:
Może ktoś się orientuje w takim razie czy w Krakowie gdzieś mogę sprawdzić pompę abs i w razie czego ją zregenerować?

eMWu:
Odpowietrzanie
--- Cytat: gonzo7 w Styczeń 17, 2020, 08:40:42 am ---
--- Cytat: nocnymarek w Styczeń 16, 2020, 09:43:18 am ---Hamulce niestety sam uszkodziłem bo postanowiłem wymienić zaciski na własną rękę i wylał mi się płyn hamulcowy po mimo, że zacisnąłem wężyk. Jak się okazało przy zapaleniu auta i sprawdzeniu samochodu z małą ilością płyny przestały działać zaciski.

--- Koniec cytatu ---
Błąd nr 2. Po wymianie 1 zacisku dolewasz płynu i odpowietrzasz a następnie robisz następny zacisk. Odpalenie silnika spowodowało zapowietrzenie układu już na amen.

--- Koniec cytatu ---

Błąd nr 3. Gonzo nie pisz głupot.
Jakie zapowietrzenie na amen?
Należy tylko użyć odpowiedniego narzędzia.
JWDS ma oczywiście funkcję odpowietrzenia pompy ABS/ESP. Procedura wymaga 2 osób (niestety?), ale program prowadzi Cię jak debila co i jak masz robić. Aha, pomimo, iż układ mamy BOSCH, to KTS nie ma tej funkcji (:D)

Problem znany i przerabiany. Identycznie Ford 2000->

Wszyscy by chcieli za darmo albo ELM'em. Nie da się.

Autor jeśli jest z Krakowa, to zapraszam na PW dam namiar na osobę z JWDS'em

eMWu:
@nocnymarek Opróżnij skrzynkę wiadomości, bo nie mogę Ci wysłać namiaru.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej