Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Pompa abs
nocnymarek:
Koledzy,
Po wymianie zacisków hamulcowych okazało się, że nie działają hamulce. Mechanik stwierdził, że to pompa hamulcowa. Niestety w Polsce nie znalazłem pompy o takich numerach jak moja i musiałem ściągać ją z UK. Mechanik założył, twierdzi, że pompa działa ale, że nie działa też pompa abs :/ i znowu zonk bo pompy o numerach 0 265 225 234 i sterownika o numerach 0 265 950 104 nie znalazłem dostępnej nigdzie. Posiadam Jaguara x type 2.1 v6 benzyna z 2004 roku. Pompy o takich numerach widziałem w dieslach. Dlatego zastanawiam się czy mogę założyć pompę o innych numerach czy musi to być dokładnie ta, którą miałem dotychczas. bardzo proszę o pomoc bo ściąganie części z UK średnio mi się opłaca :(
sztandi7:
Tanie może byłoby zmienić mechanika :)
szpadel68:
Przepraszam, wiem że to nic konstruktywnego ale żeby zaraz się nie okazało że za problem nie działających hamulców odpowiada linka ręcznego...i to nie miało być śmieszne... :-nie
Pzdr.
nocnymarek:
Hamulce niestety sam uszkodziłem bo postanowiłem wymienić zaciski na własną rękę i wylał mi się płyn hamulcowy po mimo, że zacisnąłem wężyk. Jak się okazało przy zapaleniu auta i sprawdzeniu samochodu z małą ilością płyny przestały działać zaciski.
Także tyle zarobiłem na naprawie na własną rękę :) Stąd moje pytanie czy jedynie pompa o identycznych numerach pasuje do mojego samochodu?
sztandi7:
A regenerować się jej nie da? Jest tych firm trochę, które się tym specjalizują.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej