Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Mechaniczny powrót paliwa X-type 3.0
sztandi7:
Spoko, to raczej takie ogólne stwierdzenie było, bo jedni preferują to, drudzy tamto a i tak w ponad połowie iksów LPG się pieprzy :)
najkon:
:) jestem w tej drugiej połowie, bo u mnie działa wyśmienicie na emulatorze :)
ale muszę powiedzieć, że posiadam nówkę instalację LPG (w styczniu 2020 minie rok) którą sam zakładałem (tzn. zapłaciłem za instalacje:P) na silnik benzynowy nigdy nie gazowany.
Alll:
Super, napisz jaki masz emulator bo to jest istotne;)
Ja dysze juz zrobiłem, postanowiłem zrobić je z pręta aluminowego 8mm, dysze maja 2.5cm długości, wstępnie nawiercone z obu stron wiertłem 3mm a później docelowym 0.8, 0,9 i 1mm. Zrobiłem 3 sztuki żeby sprawdzić różnice ciśnienia. Czekam aż przyjdzie elektrozawór, wybór padł na valteka ze względu na to żeby po montażu cewka pracowała pionowo a nie poziomo. Możliwe że w weekend będę montował całość to zobaczymy czy to działa 😉 Jeszcze się zastanawiam jak powrót zamontować do zbiornika, jakieś pomysły?
voitec:
EmuTECH Pb-Pressure-02 i wszystko działa jak należy.
Alll:
Sukces, po zamontowaniu powrotu nie ma błędu ciśnienia i narazie wszystko działa. Robota dość prosta jakieś 2h i gotowe.
Tak jak pisałem, dyszę z pręta aluminiowego fi8 nawiercamy wiertłem 5mm a później 0.8mm.
Elektrozawór obok zbiornika oleju wspomagania.
Odkręcamy wentyl i dajemy wąż paliwowy 6mm.
W połowie między listwą wtryskową a elektrozaworem przecinamy wąż i montujemy dyszę.
Przeciągamy go pod autem wzdłuż zasilającego przewodu paliwowego.
Demontujemy tylną kanapę.
Od góry zbiornika, koło wtyczki pompy paliwowej wiercimy i gwintujemy otwór na króciec. Sam króciec wkręcamy na klej do gwintów który uszczelni i zabezpieczy przed odkręceniem.
Żeby ułatwić sobie przeciągnięcie naszego powrót trzeba opuścić zbiornik, to tylko dwie śruby które trzymają obejmy.
Wszystko skręcamy opaskami, sprawdzamy szczelność na każdym złączu i po robocie.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej