Dział Techniczny > XJ X350, X358 (2003-2009)
XJ a LPG
marti:
Ale XJ w gazie :-hehe
rav:
--- Cytat: JAG08.2018 w Sierpień 26, 2019, 15:53:27 pm ---to ja kombinować nie zamierzam, tylko chce właśnie oddać w pewne ręce gdzie później nie bedzie problemów. a jak wtedy z serwisem itp? można w innym zakładzie? bo jestem z daleka.
--- Koniec cytatu ---
To już musisz pogadać i się dowiedzieć, bo nie mam pojęcia. Do poniedziałku z tego co wiem urlop. Ja polecam i wielu forumowiczów też :-super
@marti, a co w tym złego? ;)
marti:
Trochę wiocha, ale to tylko moje zdanie, a i jak weźmie się to tak dokładnie pod ołówek to żadna oszczędność
rav:
Skoro Ty patrzysz na kogoś, kto oszczędza jako kogoś gorszego... No cóż, dla niektórych mimo wszystko to tylko kilkunastoletni samochód ;) Zresztą zawsze osoba "przeciwna" LPG nie ma żadnych sensownych argumentów, tak jak w tym przypadku. A oszczędność jest spora. Licząc w rok 20 tyś. km i średnie spalanie np. 12l benzyny x 5zł/l = 60zł/100km = 12 tyś zł. Adekwatnie około 15l gazu x 2zł = 30zł/100km = 6tyś zł. Nim więcej jeździsz, tym oszczędność jest większa i szybciej zwróci się koszt montażu instalacji, a reszta już tylko na plus :)
MicGin:
@marti
Faktycznie tylko Twoje,. Chce mieć gaz to niech zakłada. Będzie miał na części i nie będzie płakał pod dystrybutorem. 350 - 400 km przejedzie za 100 złociszy. Przy obecnych cenach paliwa zwróci się mu po niecałych 20 kkm. Za to kupi np nowe opony a nie używki. A i wiocha to raczej diesla leje bo do ciungnika tanio.
@JAG08.2018
Założysz w dobrym warsztacie, który się zna na robocie, a o takich niestety ciężko, to będziesz jeździł tak samo długo jak na benzynie. Dbaj o silnik, wymieniaj olej regularnie, jeździj na przeglądy gazu co 10 kkm, wymieniaj filtry, to nic złego się nie stanie. Stracisz tylko trochę miejsca w bagażniku. I jak masz blisko to jedź do Łodzi do gościa którego przedmówcy polecają.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej