Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Silnik nie chce zapalić na nowych wtryskach
q_nerk:
Te silniki się nieciekawie odpowietrza. Ja zazwyczaj odsysam na powrocie aż ropa zacznie płynąć
Kakashi:
Panowie, co do kodowania - komputer w ogóle nie chce wtrysków przyjąć.
Ale główny temat jest taki, że ja się na tym kompletnie nie znam a mój mechanik się generalnie poddał i ma już status ,,mamtowdupie" - dlatego pytam o kogoś kto by mi w 3mieście to mógł ogarnąć, kogoś kto zna te cholerne fordowskie silniki 2.0d. Bo zaraz po prostu sprzedam całość na części i na razie. Auto już ponad .5 roku stoi u mechanika i nic się z nie dzieje wamać.
luko_j:
Jeśli na starych chodzi to są źle zrobione nowe wtryski i je po prostu oddaj na gwarancji. Kod jest tylko kodem i nie ma że go nie przyjmie ale kod to za mało żeby zaczął działać, no i trzeba mieć albo kompa delphi (mi takim wpisywałem jak zgubił kod) i żaden inny standardowy nie dał rady oczywiście nie mówię tu o dedykowanych wds czy sdd.
Moja przypadłość z mondeo mk3, ten sam silnik i te same wtryski. Zrobione 4 szt. a auto nie odpali. Po dłuższym przytrzymaniu zaskoczy ale traktor chodzi ładniej. Wykrecenie wtryskow i się okazuje że tylko 2 okopcone czyli te tylko działają, dwa pozostałe czyste. Ponowne rozkrecenie wtryskow nic nie dało dalej nie palą. Kupiłem dwie używki, auto odpalilo od strzała. Bez kodowania, zabawy czy innych czarów. To wszytko groźnie brzmi bo bez maszyny nic nie zrobisz ale auto może zastąpić epsa.
Reasumując zmień mechanika bo ten widać się nie zna i oddaj wtryski na gwarancję albo kup inne pewne.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej