Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
XF 3.0 v6 275 czy awaryjny 2013
spencer:
Przyjrzałem się jeszcze raz tytułowi i wciąż myślę że jest ok . W kilku słowach udało się uchwycić o jakie informacje proszę.
Czytam sobie na necie o tych jaguarach i napotykam rożne opinie . Ku uciesze widzę ze dużo jest zadowolonych ludzi wśród posiadaczy. Kiedy przypadkowo wsiadłem na komisie do tego wozu po krótkiej jeździe z miejsca się zakochałem ,jazda tym samochodem nie jest podobna do niczego czym wcześniej jeździłem , zapragnąłem go mieć . Po ogólnych oględzinach blacharki,książki serwisowej itp postanowiłem że biorę .Ale jak powszechnie wiadomo miłością od pierwszego wejrzenia można się niezłe rozczarować . Gdy zacząłem o nim czytać już bardziej na poważnie wiem teraz że nie jest bez wad. Pytanie moje odnośnie awaryjności brzmi banalnie, ale zawiera z pięć nieprzespanych nocy. Bo te samochody tanie w zakupie nie są :) Panowie JAK SIĘ USTRZEC PRZED AWARIAMI I JAK DBAĆ O TEN PDF jak rozpoznać że jest pełny ? a może go wywalić z auta ?
Bardzo proszę o opinie ,równocześnie dziękuje za już udzielone odpowiedzi . Dzięki też dla pana który stanął w mojej obronie :-super no i dla użytkownika który bezpłatnie naucza polskiego. Pozdrawiam.
spencer:
--- Cytat: nordyk w Maj 23, 2019, 18:16:31 pm ---Jo napisze tak o: jak sie dbo tak sie mo. Łoliwe zmieniej co 8-10 tysiency kilometruw i nie jeżdzij zbytnio wkolo komina ino przepol go na autobahnie łod czasu do czasu. Jakżem czytoł forum ałdi tam tyż silniki leco jak skarpety z primarka. Przedtem jeździł 300c w kombi srt 6.1 inni narzekali, zacierali panewki a mój dali jeździe U sonsiada, potem miałem cls shotinga v8 amg i tam miałem zonka z penknientym tłokiem. Teraz mam tzn żona sportbreaka 3.0 S z 2013 na blacie 108tkm i bende olej zaniedlugo zmieniał bo pyknie 8 tkm. Leje Millersa. Na niemieckim forum ludzie jeżdżą 3.0 S podnoszą moc ponad 300kuni i nic się nie dzieje. Myślę że zabujcom jest dpf i jeżdżenie w miejscu, olej się rozrzedza panewki zacieraja klepią i wał pęka. Pzdr
--- Koniec cytatu ---
8 tyś to bardzo mało ,robię to w bardzo krótkim czasie . a co myślicie o wywaleniu tego pdf jak to taki wariot ?
MicGin:
--- Cytat: Bolo004 w Maj 23, 2019, 13:14:19 pm ---Panie MILET...jak zwykle co do pisowni-jest Pan bardzo zarozumialy i przemadrzaly-mowie to wprost i z racji mojego wieku i takze dlatego,ze mialem i ja z Panem "starcie" o bardzo poprawna pisownie! Tu nie jest konkurs z jezyka polskiego ,typu "DYKTANDO"-tylko swobodne forum i nie zawsze,nie kazdemu uda sie ulozyc super poprawnie zdanie.Gdyby Pan byl bardziej zorientowany w tematach-bylby zapewne Pan przynajmniej PROFESOREM. W cztery litery prosze schowac swoje uwagi i wreszcie zamknac "dziob" na ten temat! Jak ma Pan cos do przekazania z fachowych porad-prosimy,ale reszte prosze zostawic dla siebie.Tym bardziej,ze i Pan robi "BYKI"w pisowni !!! Nie ma co sie usprawiedliwiac,ze czytajac -nie do konca Pan wie o co chodzi,bo interpunkcja...Rozgarniety facet wie w czym rzecz,a "dupkowatych nauczycieli" na tym forum nie potrzeba. Gdybysmy nie mieli pytan-forum by nie bylo,a czepianie sie bzdur-tylko swiadczy o malostkowosci Pana osoby.Dosc "trzepania sie o drobiazgi" !!! Reszte forumowiczow przepraszam i pozdrawiam,zycze przyczepnosci...
B.P.S.
--- Koniec cytatu ---
Panie Bolo004
Na grzecznie zwróconą uwagę, w dodatku nie do Pana, proszę nie odpowiadać w sposób chamski i agresywny. Chwała człowiekowi za zwracanie uwagi na poprawność i czytelność przekazu. Jest to faktycznie swobodne forum wymiany opinii, co jednak nie zwalnia ani Pana ani innych użytkowników do wyrażania się w sposób czytelny dla innych. Szanujmy wzajemnie swój czas i siebie samych. Zakładam ze zapoznał się Pan z regulaminem, bo wnosząc z treści słabo czytelnego postu, jest Pan z racji wieku osobą dojrzałą. Proszę jeszcze raz zatem przeczytać regulamin naszego forum. W szczególności uwadze polecam punkty: 7, 11, 12 oraz 15.
nordyk:
Wyrzuć....to ustrojstwo mój kumpel ma 3.0 S i ponad 350tkm na blacie i nie nażeka!!! Jeździ na oleju 5w40 od Motula. Spalanie mu spadło o litre mniej niż u mnie, i ma 300 kunia po sofcie.Ja musze dpf mieć bo mieszkam u wroga i mi TUV nie podbije turek. Olej wazna sprawa ja w tamtym roku zmienilem 4 razy oliwe. Pzdr
Bolo004:
...nie wywalilem DPF-a,a jezdze nie tylko pomiedzy miastami-ogolnie:wszedzie.Owszem-od czasu do czasu (1-max.2 w roku)pokazuje sie ikonka z DPF-em.Wtedy go po prostu wypalam na autostradzie,bo to najszybciej.Olej zmieniam co ok.10 tys...wlasnie MILLERSA. Jezdzilem przedtem S-type(benzyna),rowniez XJ-em (2012) i kazdy z nich mial swoje lepsze i gorsze strony.Zostawilem sobie XF-a...bo Go lubie i to wszystko-nie sprawia mi problemow.Polecam,zycze szerokosci i spokojnego wyboru,pozdrowka Wszystkim...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej