Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Zaczął kopcic na czarno po wymianie filtra paliwa.
gonzo7:
Przy braku turbo chyba nie powinien więcej palić ale być zamulony strasznie. W moim nie miałem przyjemności jeszcze z turbiną :) ale w innych samochodach jak wypadała turbina to spadała moc, nic nie kopciło, a spalanie wręcz było jeszcze mniejsze niż zwykle.
ziutek567:
W "fordowskim" 1.6hdi strasznie kopci po zacięciu turbiny. Wiem że to nie silnik PSA, ale zdarza się często tak jak sie zacina. Niektóre marki wręcz sie trzęsą przy przyspieszaniu. Ile roboty jest ręką sprawdzić czy sztanga chodzi
dzikus2232:
No właśnie turbo chyba nie bo przyspiesza ale po chwili. 190 jechałem więc chyba nie bardzo. Dzwoniłem do mechanika to mówił że przy wtryskach nie dał.bym rady tak szybko jechać i że kopci wtedy na biało. Przy turbinie podobno też.tak szybko nie pojedzie. Właśnie zapomniałem dodać że przy przyspieszeniu słychyac syczenie jakby gdzieś powietrze uciekalo.jakby gdzieś prześwit byl ale sciagnalem pokrywę i nic nie znalazłem.
bibor80:
W audi a6c6 auto jechało mi normalnie do odcięcia. Niestety podczas jazdy że stała prędkością obrotową, wywalało błąd i auto nie miało mocy.
Okazało się , że się łopatki w turbienie zawieszają. Było też podejrzenie, że dostaje gdzieś lewe powietrze. Niestety skończyło się na regeneracji turbo i problem zniknął.
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
q_nerk:
Sprawdź przewody turbo > IC oraz IC > kolektor. Lubią pękać i się przecierać
Nawigacja
Idź do wersji pełnej