Autor Wątek: czyszczenie jasnej skóry w Kocie...  (Przeczytany 8203 razy)

tyglys

• Gość
czyszczenie jasnej skóry w Kocie...
« dnia: Maj 29, 2009, 11:21:36 am »
 :-help

Witajcie, kupiłem ostatno jedne z "lepszych" past do czyszczenia skóry w aucie i... nieststy to tylko kosmetyka... w jasnej skorze z zagięciach jest widoczny "bród" może ktoś ma fajny sposób na wyczyszczenie tego w łatwy sposób?

Strzałeczka  :-A

pablo

• Gość
Odp: czyszczenie jasnej skóry w Kocie...
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 29, 2009, 11:52:07 am »
post niezgodny z pkt. 8 regulaminu

admin
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 03, 2009, 10:58:59 am wysłana przez micky »

Offline KRISS

• Forumowicz Daimler
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 29, 2009, 12:30:57 pm »
zanim zaczniesz czyścić zastanów się czym później to zabezpieczyć. Jeżeli wysuszysz skórę, popęka, a wtedy to już umarł w butach.

pablo

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 29, 2009, 12:33:43 pm »
te srodki ktore ja mam sa dwuskladnikowe , 1 butelka do czyszczenia , a 2 butelka tzw mleczko do konserwacji

szpulek

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 29, 2009, 12:59:06 pm »
Do wyciagania brudu z por i przeszyc mozna uzyc miekkiej szczoteczki. Znajdziesz nawet na allegro.. pzdr

oskioski

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 29, 2009, 13:19:37 pm »
jeżeli masz mocno brudne to jedyne co wyczyści i nie uszkodzi skóry jest taki środek w OBI w szerokiej butelce i wygląda jak krem do rąk w różnych kolorach do tapicerek mebli skórzanych  nazwy nie pamiętam   :-wstyd

tyglys

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 03, 2009, 10:48:38 am »
...no aż tak ufajdana nie jest, troge od gajera :) ale dzięki za rady "odszoruje" bryke i dam znac co sie sprawdziło.

:-thank

adam74

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 03, 2009, 13:43:11 pm »
...no aż tak ufajdana nie jest, troge od gajera :) ale dzięki za rady "odszoruje" bryke i dam znac co sie sprawdziło.

:-thank

Człowieku to co ty robisz w tym gajerze??

mirol

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 03, 2009, 21:48:35 pm »
witajcie
jestem umówiny za kilka dni na kompleksowe mycie z czyszczeniem skóry w dobrej myjni,więc dowiem się jakie stosują środki i napiszę

pozdrawiam robert

Offline KRISS

• Forumowicz Daimler
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 03, 2009, 22:47:30 pm »
Ja tam nie jestem jakimś przesadnym fatalistą, ale jakbym był naprawdę dobrą myjnią, to chyba nie zdradzałbym jak czyszczę samochód tylko wcisnął jakiś kit. Ja wiem, że to nie po chrześcijańsku i mało popularne. Jakbyśmy wszyscy wiedzieli jak leczyć zęby, czy któryś z nas chodziłby do stomatologa?
Odnośnie środków na myjniach w PL ( nie wszystkich i nie generalizuję, konkretny przypadek)
...na zasadzie analogii.Pewna firma od żółtych myjek ciśnieniowych ma środek do czyszczenia foteli.  Będzie rewelacja, przez 2 dni. Później łapie brud 3 razy szybciej. Nie chodzi o to, żeby był efekt przy odbiorze, tylko na długi czas.

maradmar

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 04, 2009, 13:22:33 pm »
prowadze myjnie i owdziecze sie Wam za rady odnosnie kupna kota  :)

mam cos do skor..walcie na priv ..
p.s.srodki musz byc do czyszczenia i do konserwacji jesli cos jest dwa w jednym to jest do d....

maradmar

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 07, 2009, 09:05:13 am »
to nie jest reklama :) :)

czyszczenie : 3C firmy CONCEPT(tu nie wiem ile najmniej mozna kupic bo ja kupuje dla siebie po 5 l) ma neutralne ph
konserwacja: leather care cream tej samej firmy(tu litr wystarcza na bardzo dlugo i ladnie pachnie naturalna skora)
za zestaw 5l i 1l kremu wyjdzie kolo 100

dystrybutor ALDIS z sopotu
wpiszecie sobie w necie to znajdziecie

generalnie do tego kremu do skor jest w zestawie inny srodek do czyszczenia ale sie nie sprawdza.3c jest skuteczny nie mialem niezadowolonego klienta

do wszystkich ktorym wyslalem to info na priv:
oczywista rzecza jest to z kazdym preparatem trzeba wykonac probe wzajemnej milosc w niewidocznym miejscu!!!

maradmar

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 07, 2009, 09:21:33 am »
i dajcie znac jak poszlo  :)

peres20

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 09, 2009, 09:04:23 am »
mi znajomy który ma myjnie cisnieniowa odsprzedal litr takiej zajefajnej chemi co prawda , ale do tapicerki plastikowej i skorzanej , myslałem ze to jakis pic na wode jak z wszystkimi preparatami ,a le okazało sie ze nie ma litosci dla brudu, nie wiem jak to sie nazywa o on to luzem rozlewa ale wiem ze dałem za litr 28zł. skóra odrazu przejzała :-za pozdrawiam

maradmar

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 10, 2009, 23:05:48 pm »
warto zapytac dystrybutora takiej chemii jaki ma odczyn bo wiekszosc tego szwaksu suszy skorke na wiór...po chemi ktora myje sie bezdotykowo i ktorej uzywa sie do mycia silnika skora tez bedzie czysta ale czy cos z niej zostanie za rok?:)