Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)

XF przedliftowy - na co zwrocic uwage przy zakupie

<< < (2/2)

milet:

--- Cytuj ---Nurtuje mnie czy ktoś przekładał te multimedia z fl do prefl.
--- Koniec cytatu ---
Tak, na angielskich forach jest taki magik. Z Ukrainy zresztą. Chyba nawet przymierzał się do przełożenia InControla.

--- Cytuj ---Mapy do przeżycia w dzisiejszych czasach.  Sa telefony:) choć wygodniej je mieć w aucie.
--- Koniec cytatu ---
Dlatego do zwykłej jazdy te aktualizowane wystarczą. Notabene za 100 zł można sobie dokupić transmitter audio telefon -> bluetooth ze sterowaniem odtwarzaniem, bardzo wygodne rozwiązanie do odtwarzania muzyki z telefonu.

--- Cytuj ---Czy skora na fotelach jest na prawdę dobrej jakości ( w porównaniu np do forda) czy to tylko wrażenie? Oglądałem xf z przebiegiem 300kkm i fotel wyglądał bdb- jakieś lekkie ślady. Fakt ze większość na trasie ale jednak.
--- Koniec cytatu ---

Jakość skóry zależy chyba od poziomu wyposażenia. Jak sądzę przy fotelach wentylowanych będzie ta najlepsza - i moim zdaniem jest dobrej jakości. Do Forda porównania nie mam, mam do Mercedesa. I albo Mercedesami jeżdżą brudasy i niechluje, albo Niemcy oszczędzali mocno ;-)

Skóra na desce i kierownicy też jest niezła, tylko trzeba chronić przed letnim słońcem.

Raccon:
Właśnie gdzieś trafiłem na zagraniczne forum i cos rzucilem okiem na szybko. Koledzy ze wschodu chyba tak samo jak w fordzie maja dostęp i wiedze wieksza niż sam ford :) Tutaj zapewne podobnie bedzie. Z tego co wyczytałem to dolozenie w razie "w" usb to mały kłopot (głównie z pendrive'a słucham,radia bardzo rzadko). Widziałem właśnie ze jakieś tablety podpinaja pod AV.
Puki co rozglądam się i zbieram info, w sumie juz drugiego kotka obejrzałem ale pewnie potrwa trochę zanim nie doszukam się gołym okiem kręconego licznika albo wymiany całych ćwiartek:)
Jakieś zagraniczne fora polecicie? Bo widzę ze w pl trochę ciężko inne fora znaleźć:)

milet:
https://www.jaginfo.org/forum.php

wolung:
Kolego daj znać czy udało Ci się zakupić swojego kotka. Zawsze dobrze pogadać z kimś, kto lubi pogrzebać we własnym aucie. Ja ubolewam bo nie mam kanału a nie lubię nic robić na podnośnikach. Więc jak się nie da bez kanału to niestety muszę do mechanika.

Za to chętnie bym się dowiedział co udało się pozmieniać w samochodzie.

Ja w moim XF-ie mam najechane 290k i skóry wyglądają bardzo dobrze.

ELM raczej tylko do czytania co się dzieje z samochodem i kasowanie błędów. Żeby zrobić coś więcej to bez SDD lepiej nie próbować.

Teraz szukam dobrego kabla VCI żeby dobrze działał z SDD

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej