Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Jakie głośniki do Jaguara X-type
kodul5827:
Zwrotnica, do basu Pioneery a do sopranu JBL
kodul5827:
Raczej jestem zmuszony wygłuszyć drzwi. Tylko pytanie czy taka instalacja ma sens do fabrycznego radia? Czy zainwestować w jakiś wzmacniacz?
kodul5827:
Znalazłem jeszcze takie cuś:
Przód: JVC CS-JS600 (Woofer+tweeter, 300W moc maksymalna/ 30W moc RMS, Impedancja 4 Ω)
Tył: JVC CS-J1720X (dwudrożne, Moc maksymalna 300W/ moc RMS 30W, Impedancja 4 Ω)
I wydaje mi się, że ten zestaw będzie lepszy. Mniejsza moc RMS, i oczywiście troche tańsze niż te wcześniejesze ;D .Jak myślicie?
sztandi7:
Jak dla mnie nie ma. Głośnik dwudrożny i sopranówka spięte zwrotnicą to totalny bezsens, bo jak nie ustawisz, to wytniesz pasmo na jeden z głośników dwudrożnych. Bez wygłuszenia nie będzie to grało. A podpięcie wzmacniacza w x-Type to nie jest taka prosta sprawa. Trzeba używać konwertera RCA. Car-Audio w X-Type można zrobić dobrze i będzie grać przyzwoicie na fabrycznym radiu, podpiętym pod wzmacniacz. Ale zabieg taki troszkę kosztuję. Sam póki co jestem w połowie modyfikacji swojego Car-audio i na razie sobie odpuściłem robienie reszty.
kodul5827:
A jakby wszystkie wymienił na dwudrożne te od JVC? Czy lepiej już do tylu dokupić używane serie?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej