Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Siłowniki klapy bagażnika do sedana

<< < (2/3) > >>

Kielich:
Witam, natrafiłem też na rozwiązanie w postaci mocniejszego siłownika:

https://www.jaguarforums.com/forum/x-type-x400-14/automatic-trunk-boot-opening-201976/

peter1801:
tak sobie myślę ... czy nie będzie potem kłopotów z zamknięciem klapy skoro siłownik mocniejszy ? Bo jak się trzeba będzie potem z nią siłować żeby domknąć to nie warta skórka za wyprawkę  ;D

patryklojjaguarxtype:
Sprężyny są dostępne na allegro w różnych rozmiarach czy ktoś wie jaki pasuje do naszych kotów ?

Jaguar:

--- Cytat: sztandi7 w Luty 04, 2019, 19:59:38 pm ---Sprężyny nakłada się na siłownik. Dzięki temu po wciśnięciu guzika z pilota albo bagażnika klapa sama leci do góry :) Jest tego na allegro sporo. Działają z lepszym bądź gorszym skutkiem, ale cony też w sumie smieszne, więc nie ma żalu.

--- Koniec cytatu ---

A jak montowałeś te sprężyny ponieważ ja chciałem dobrać odpowiedni rozmiar i dostałem informację, że sprężynki dobiera się po tym ile zostaje miejsca na tłoczysku po
przymknięciu klapy inaczej nie ma możliwości, a w X-Typie chowają się do końca.   ??????

sztandi7:
Widocznie są różne siłowniki. Z tego co widzę to potrafią się różnić skokiem dosyć znacząco i na pewno nie wszystkie chowają się do końca. Osobiście nie zakładałem tego, bo nie czułem takiej potrzeby, ale w sumie zaciekawiłeś mnie tym na tyle, że może zajmę się tym patentem w przyszłym miesiącu :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej