Witam, od prawie 3lat jestem posiadaczem Jaga z 2-litrowym silnikiem diesla. Od dłuższego czasu zaglądam tu na forum, lecz dopiero teraz jestem zmuszony skłonić się do was o pomoc..
Od pewnego czasu mam problem z dziwnymi stukami podczas jazdy po normalnej drodze. Po próbach, błędach i wymianach winna okazała się półoś, a dokładniej łożysko na podporze. Na przeglądzie mechanik stwierdził, że do wymiany jest cała półośka wraz z podporą.
Problem dokładniej leży w luzie, który wystąpił przy uszkodzeniu łożyska, sam nie wiem czemu zlecił wymianę całej podpory...
Moje pytanie brzmi gdzie mogę dorwać owe łożysko, niestety na żadnej stronie nie mogę znaleźć, dedykowanego do tego silnika i auta. Czy występują zamienniki od innego auta (standardowo od mondeo mkIII)?
Druga sprawa to jakiej firmy polecacie półos? Na internecie można dorwać pewien zakres zamiennikow, których cena waha się w granicach 400-500zl. Jeszcze nie wiem czy obecna nada się do regeneracji, autem czasem dziwnie szarpie na dodatek przy skręcaniu w prawo kierownica bardzo dziwnie się zachowuje.