Dział Techniczny > XJ X350, X358 (2003-2009)
Zbieżnosć
mbolo:
Jestem z Krakowa. Poleci Pan może gdzie to mogę zrobić najbliżej i jakie są ceny ?
camaro:
Niestety mieszkam kilometr od glownej fabryki jaguara w UK i niewiem kogo polecic. Ale mozna to zrobic programem JLR ssd. I nawet samemu bo z tego co wiem serwisy cenia sie dosc drogo .przed zrobieniem kalibracji i zbierznosci zalecam samodzielnie sprawdzic 3 czujniki wysokosvi . bardzo latwo to zrobic . jeden jest na lewym wachaczu a 2 z tu wustarczy je recznie sprawdzic jak reaguja na opuszczanie i podnoszenie auta bo lubia sie zacinac
mbolo:
Byłbym wdzięczny gdyby Pan troszkę dokładnie opisał mi całą procedurę sprawdzania działania czujników i ewentualnie przesłał mi ten program do kalibracji. Jaki interfejs itp. Prawdopodobnie właśnie tu mam problem bo samochód nie podnosi sie i nie opuszcza w czasie jady a nie widać żadnego błędu.
Driv3rrrr:
Podczas jazdy nigdy nie wyczujesz ruchow zawieszenia
marti:
Podczas jazdy wyczuwasz usztywnianie się układu i to znacznie, a tak na marginesie warto pojechać do autoryzowanego serwisu, i przed zbieżnością sprawdzić szczegółowo stan zawieszenia, wahacze, tuleje amortyzatorow, a przede wszystkim ze względu na wiek poduszki między podluznicami a zawieszeniem bo jak któraś wylała to nigdy zbiznosci nie ustawisz, i dopiero wtedy zabierać się za ustawianie zbieżności
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej