Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
Dzwięk pracy silnika 3.0 211km, oraz Gearbox fault
nordyk:
Możesz napisać jakiej firmy rozrząd i pompą oleju i gdzie kupowałeś ? Ułatwi to innym życie. Dzięki pzdr. PS Jesteś mechanikiem czy po prostu Tak jak ja masz pojęcie i dłubiesz ? ,Przy rozrządzie korzystałeś z tego przyrządu do blokowania koła zamachowe ?
polo811:
Rozrząd Dayco i pompa fomoco końcówka numeru AD, wszystko z allegro. Blokady zakupiłem na ebay za jakieś 70zł, są potrzebne bo jak robi się samemu to jakoś trzeba koło zamachowe zablokować a śruba wału lekko nie siedzi. Mam background mechanik samochodowy(z młodzieńczych lat -fiaty polonezy heh) ale to raczej hobby tylko. Bo robie zupełnie co innego. Jak by ktoś miał jakieś pytania to śmiało pisać.
Driv3rrrr:
Mój klient ma ok. 145-150 tys km. Jest to samo. Czy zimny czy ciepły to slychac grzechotanie przez 1-2 sek
polo811:
Witam i jak tam udało się może komuś rozwiązać problem grzechotania, przypomnę tylko że u mnie grzechocze rano na zimnym jak i na gorącym ale po 5min postoju , jak gaszę i odrazu odpalam jest cisza . Czy to są popychacze, nigdy nie spotkałem sie w innym aucie żeby klekotały po odpaleniu na rozgrzanym silniku. Rano owszem nie w jednym aucie zaklekotała hydraulika, tu natomiast nie rozumiem czemu klepie na gorącym, pytam z ciekawości.Znajomy ma pod domem range Rovera z 2.7 d i jemu klepie ale tylko na zimnym przez chwilkę na ciepłym nie ma takich problemów. Pozdrawiam wszystkich
Nawigacja
Idź do wersji pełnej