Dział Techniczny > XJ X350, X358 (2003-2009)

air suspension

<< < (2/8) > >>

JAG08.2018:
Przyłącze się bo mam podobny problem, jakiś czas temu zaczęło, mi wywalać błąd Air suspension fault, od tamtej pory nie wiele jeździłem. Byłem u mechanika stwierdził że jest nie szczelność na którejś poduszce z przodu. Czy jest możliwość naprawy, bądź uszczelnienia takiej poduszki? Czy konieczna jest wymiana? I jaki to może być koszt. Dodam że przy okazji pojawił mi sie wyciek ze skrzyni.

Driv3rrrr:
Po czym to stwierdził? Naladuj akumulator i zobacz co się będzie działo

JAG08.2018:
Po tym że nie podnosił się, mimo że kompresor cały czas pompował aż wywalało bezpiecznik. Nie dał rady sie podnieść bo cały czas uciekało powietrze.

camaro:
Latwo stwierdzic uszkodzenie amora i poduszki po odpaleniu patrz czy auto sie unosi i nasluchuj przy kole czy syczy jesli syczy na 100 procent uszkodzona poduszka i nakezy wymienic jesli nie slychac syczenia przy kole szukac przyczyny w przewodach bo lubia sie przecierac. Z przednich amorow ida kolwo chlodnicy i chowaja sie za przednim lewym blotnikiem potem ida pod progiem az do tylu . w jaguarach poduszki czesto sie przecieraja po przez zle wypoziomowanie samochodu lub uszkodzonego czujnika. Auto unoszac sie na maxa powoduje przecieranie poduszki. Przy wymianie na nowy lub uzywke zwruc uwage na naklejke bo to bardzo wazne zazwyczaj jest to zielone kolko.

JAG08.2018:
Dzięki za podpowiedź. Rzeczywiście tak sie dzieje, słychać jak syczy z jednej strony i po zgaszeniu powoli opada. W takim razie po wymianie jak wypoziomować auto żeby sie nie przecierały, bo z tego co orientowałem się to nie będzie tania naprawa a następnej chciałbym uniknąć.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej